Situația la frontieră: Peste 310 000 de traversări în ultimele 7 zile

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență informează că în perioada 02 – 08 august 2021, la „frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au fost notificate 1 345 de evenimente cu documentarea a 1 358 persoane, care au încălcat legislația frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

  • 40 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
  • 12 cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
  • 1 291 contravenții privind privind încălcarea regimului de sănătate, circulație rutieră, de transporturi;
  • un caz de trafic ilicit de bunuri;
  • o intervenție transfrontalieră SMURD.

IGPF mai comunică că au fost declanșate 261 de consemne, dintre care 17 consemne pe Interpol și 244 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

Vedeți și Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei demarează admiterea 2021

În decursul săptămânii precedente 48 de cetăţeni străini, dar și 50 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Tradițional, cea mai „activă” frontieră a fost cea cu Uniunea Europeană / România – 57% din totalul de traversări.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 310 013 traversări și valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 77 111 traversări.

Totodată, în ultimele 24 de ore (08 – 09 august 2021), în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 46 631  traversări.

Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 26 330 traversări persoane, dintre care:

  • 16 226 treceri la frontiera Republicii Moldova cu România / Uniunea Europeană;
  • 5 490 treceri la frontiera cu Ucraina, inclusiv PTF Cuciurgan – Pervomaisc (segmentul central al frontierei MD-UA, prin regiunea transnistreană);
  • 4 614 treceri aeriene prin PTF Aeroportul Internațional Chișinău.

În aceași ordine de idei, IGPF comunică că cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în RM) au fost:

  • PTF Leușeni – 7 917 traversări persoane;
  • PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 4 614 traversări persoane;
  • PTF Sculeni – 3 082 traversări persoane;
  • PTF Cahul – 2 073 traversări persoane;
  • PTF Costești – 1 563 traversări persoane;

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 46 631 persoane și completate 6 422 de fișe epidemiologice individuale.

Nicio persoană din cele ce au traversat frontiera de stat nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoaree, tuse seacă).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 56 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră mai informează că au fost documentate 183 de persoane pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76′ al CC al RM).

Poliția de Frontieră îndemnă participanții la traficul transfrontalier să manifeste o atitudine preventivă în raport cu virusul de tip COVID-19!

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns