Situația epidemiologică privind pandemia COVID-19 la 17 aprilie 2020

La 17 aprilie 2020, în republica Moldova sunt înregistrate 2154 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care 2019 cazuri confirmate prin laborator și 135 cazuri confirmate clinic-epidemiologic.

În raioanele de est și mun. Bender / Tighina sunt înregistrate 203 cazuri de COVID-19.



Ministerul Sănătății, Muncii și Protecție Sociale informează că starea de sănătate a persoanelor infectate este următoarea:

  • 143 – stare gravă;
  • 572 – stare de gravitate medie;
  • restul în stare satisfăcătoare.  

Actualmente, în Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii și Clinica „Emil Coțaga” sunt internați 107 pacienți, starea lor de sănătate fiind de gravitate medie și satisfăcătoare.

În cadrul Centrului COVID-19 sunt internați 35 pacienți.

Din numărul total de cazuri, 556 sunt lucrători medicali:

  • asistenți medicali – 196;
  • medici – 142;
  • felceri – 38;
  • personal auxiliar – 169;
  • farmaciști – 10;
  • paramedici – 1.

Totodată, în această dimineață a fost înregistrat al 55-lea deces. Un bărbat de 73 ani din Chișinău, internat în stare extreme de gravă la data de 02.04.2020 în cadrul Institutului de Medicină Urgentă. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, boală renală cronică.

Pâna la ziua de azi, 276 persoane au fost tratate, iar 55 persoane au decedat din cauza COVID-19.

La briefingul din această dimineață, a participat şi Veronica Țuguliscaia, șef Secția de internare în cadrul Spitalului „Sf. Arhanghel Mihail” și Ala Halacu, șef Direcție diagnostic de laborator în sănătate publică ANSP. Ambele au venit cu informații la zi cu privire la activitatea instituțiilor medicale în care activează, în contextul pandemiei COVID-19.

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a remarcat că mulți lucrători medicali nu și-au văzut familiile de foarte mult timp. Aceștia sunt cazați pentru a nu merge acasă și supune riscului pe cei apropiați. În acest context, ministrul a reiterat apelul către cetățeni să stea acasă și să le permită astfel și medicilor să-i revadă în curând pe cei dragi.

Redacția News.Ungheni.org reamintește că în această perioadă critică pentru Republica Moldova, Unghenenii au demonstrat repetat un grad înalt de mobilizare și spirit civic.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns