Situaţia epidemiologică privind COVID-19 la 29 aprilie 2020

Până la 29 aprilie curent, au fost înregistrate 3 638 cazuri de infectare cu noul Coronavirus, dintre care 411 cazuri sunt din regiunea transnistreană și mun. Bender / Tighina

Starea de sănătate a persoanelor infectate:

  • 218 – stare gravă, dintre care 26 de pacienți infectați de coronavirus se află la respirație asistată și sunt în stare extrem de gravă;
  • 535 – stare de gravitate medie, restul în stare satisfăcătoare.



La fel, de ieri și până azi, în cadrul Centrului COVID-19 a fost internați 62 pacienți cu suspecție la COVID-19.

Din numărul total de cazuri, 932 sunt în rândul lucrătorilor medicali:

  • asistenți medicali – 337;
  • personal auxiliar – 296;
  • medici – 226;
  • felceri – 58;
  • farmaciști – 14;
  • paramedici – 1.

Totodată, au fost înregistrate două cazuri noi de deces:

  • Deces 108: Bărbat în vârstă de 82 de ani, din mun. Chișinău, internat pe data de 17.04.2020 în IMSP SCM nr.1. Comorbidități: diabet zaharat tip II, infarct miocardic, ICC III.
  • Deces 109: Femeie în vârstă de 79 ani, din r. Ocnița, internată la IMSP SCR la data de 21.04.2020. Comorbidități: hipertensiune arterială gr.III, cancer st. III-IV.

Până la ziua de azi, 1114 persoane au fost tratate, 139 persoane fiind externate pe parcursul zilei de ieri, iar 109 au decedat din cauza COVID-19.

În cadrul briefing-ului din această dimineață, prin intervenție on-line, directorul Centrului de triere COVID-19, Oleg Crudu a specificat că pe parcursul a trei săptămâni de la deschiderea Centrului, au fost consultate peste 800 de persoane.

Totodată, directorul CNAMUP, Boris Golovin, a venit cu un raport despre situația din substațiile de ambulanțe și despre echipamentele utilizate de medicii de la urgență.

Potrivit lui Golovin, în rezultatul primei testări la Serviciul Asistență Medicală urgentă din sectorul Rîșcani al capitalei, desfășurate la începutul lunii aprilie, specialiștii au depistat 4 persoane infectate cu COVID-19 din cadrul acelei substații.

Ulterior, autoritățile au decis efectuarea testărilor repetate în rândul angajaților.

În urma testărilor active, au fost confirmate pozitiv la COVID-19 32 cazuri asimptomatice. Dintre ei, o persoană a fost spitalizată, iar ceilalți se află la domiciliu sub supraveghere și tratamentul medicilor de familie.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns