SIS și PCCOCS au reținut un microbuz plin cu țigări Ashima de contrabandă

Angajații Serviciului de Informații și Securitate de comun cu procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au deconspirat activitatea unei grupări criminale specializate în contrabanda cu țigări.

Oamenii legii au reținut un microbuz cu o cantitate de 179 de cutii de țigări de marca Ashima, fără timbru de acciz.

Acțiunea a avut loc în noaptea din 26 spre 27 iulie 2021 în una din localitățile raionului Cahul.

De asemenea, în compartimentul marfar au fost depistate două bărci gonflabile, motoare pentru acestea și dispozitive de umflare rapidă a bărcilor, fapt ce confirmă intenția infracțiunii de contrabandă.

Marfa urma să fie transportată ilegal în România, prin eludarea posturilor vamale.

Conform informațiilor operative, acest tip de țigarete este preluat din regiunea transnistreană, la un preț de aproximativ 360 euro pentru o cutie, iar în România poate fi comercializat la un preț de 800 euro.

În cadrul operațiunii, au fost identificate și reținute 6 persoane, implicate nemijlocit în transportarea mărfurilor de contrabandă.

Potrivit legii penale, infracțiunea de contrabandă cu mărfuri accizate se pedepsește cu închisoare de la 4 la 10 ani.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

3 trackback-uri / pingback-uri

  1. Video // Cinci persoane reținute. SIS și procurorii PCCOCS au descins în Postul vamal Cahul - Oancea - Știri din regiunea Ungheni
  2. Judecătoria Chișinău a dispus 30 de zile pentru cei 6 reținuți în dosarul contrabandei cu 179 de cutii cu țigări „Ashima” la Cahul - Știri din regiunea Ungheni
  3. Dosarul capturii de 179 de cutii cu țigări Ashima la Cahul – trimis în judecată - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns