Sinteza INSP pentru Weekend: Peste 2500 de șoferi au încălcat RCR

În weekendul precedent, INSP a continuat verificarea șoferilor în cadrul mai multor filtre care au avut loc pe tot teritoriul țării pentru depistarea și sancționarea conducătorii auto care încalcă RCR.

Deși consecințele accidentelor rutiere au urmări foarte grave, unii participanți la trafic continuă să își pună în pericol atât viața lor cât și a celor din jur

Acțiunile polițiștilor de patrulare au avut loc pe întregul teritoriu controlat al Republicii Moldova

În urma activităților desfășurate, ofițerii INSP au depistat peste 2500 de șoferi care au neglijat Regulamentul Circulației Rutiere, iar cei mai mulți dintre aceștia sunt conducătorii auto care au depășit limita de viteză stabilită pe sectorul de drum.

Astfel, sinteza încălcărilor Regulamentului Circulației Rutiere în acest weekend este următoarea:

  • Informații parvenite 112 – 174 de cazuri;
  • depășirea limitei de viteză – 1100 de șoferi sancționați;
  • conducerea mijlocului de transport sub influența alcoolului – 49 conducători înlăturaț de la volanul transportului;
  • nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră – 479 de șoferi amendați;
  • conducători auto care nu au cedat trecerea legală pietonilor – 192 procese-verbale cu privire la contravenție;
  • pietoni ce traversau strada în locuri interzise – 125.

Totodată, INSP reamintește că începând de la 1 noiembrie și până la 31 martie inclusiv, conducătorii auto sunt obligați să circule cu blocurile optice (farurile) conectate și pe timp de zi.

Având în vedere faptul că ceața persistă în această perioadă, li se recomandă șoferilor adaptarea permanentă a vitezei de rulare la condițiile de drum şi de trafic.

INSP îndemnă toți participanții la trafic să respecte regulile circulației rutieră și să dea dovadă de respect în trafic.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns