Sinteza INSP pentru Weekend: cca 2000 de încălcarea ale RCR

În weekendul precedent, pe întreg teritoriul țării, ofițerii de patrulare au desfășurat acțiuni de depistare a conducătorilor auto care încalcă regulile de circulație.

Operațiunile Inspectoratului Național de Securitate Publică au vizat traseele naționale în perioada 5-6 iunie curent.

Urmare, în urma activităților desfășurate, ofițerii INSP au depistat peste 2000 de încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere,  dintre care cele mai grave fiind:

  • 600 de șoferi au depășit limita de viteză;
  • 163 de conducători auto nu aveau trecută revizia tehnică a mașinii;
  • 40 de conducători auto au fost înlăturați de la volanul mașinii, deoarece se aflau în stare de ebrietate. Totodată, 4 au refuzat testarea alcoolscopică;
  • 186 au fost documentați pentru că nu au acordat prioritate pietonilor.

Nerespectarea regulilor de circulație de către conducătorii auto au cauzat provocarea a 12 accidente rutiere grave, soldate cu o persoană decedată și 15 traumatizate.

Tot în zilele de weekend, inspectorii de patrulare au purtat discuții cu conducătorii de motorete, biciclete și căruțași pe care i-au întâlnit pe trasee. Recomandări de siguranță au primit și tinerii din curțile blocurilor de locuit.

Inspectoratul Național pentru Securitate Publică recomandă maximă prudență în timpul șofatului, evitați să conduceți cu viteză, depășirile neasigurate și schimbarea bruscă a benzii.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns