Sinteza INSP pentru Weekend: 45 de șoferi beți și 2100 de încălcarea a RCR

În weekendul precedent, pe întreg teritoriul țării, ofițerii de patrulare au desfășurat acțiuni de depistare a conducătorilor auto care încalcă regulile de circulație.

Operațiunile Inspectoratului Național de Securitate Publică au vizat traseele naționale în perioada 12-13 iunie curent.

Urmare, inspectorii au depistat peste 2100 de încălcări rutiere și au fost solicitați să intervină la peste 100 de chemări parvenite la numărul 112.

45 de șoferi beți la volan

Totodată, INSP informează că 34 de conducători auto se aflau în stare de ebrietate avansată, 6 aveau un grad minim de alcool, iar 5 au refuzat testarea alcoolscopică.

Toți conducătorii depistați „serviți” la volan, au rămas fără permis de conducere.

În aceași ordine de idei, circa 50% din numărul de încălcări rutiere depistate au fost comise de conducătorii care au depășit limita de viteză.

Chiar dacă au fost întocmite mii de procese – verbale pentru diferite încălcări, au fost șoferi care s-au aventurat și au comis 10 accidente rutiere, în urma cărora 11 persoane au avut de suferit.

Pentru ca numărul accidentelor să se diminueze, iar siguranța oricărui participant la trafic să fie asigurată, INSP vă reamintește:

  • evitați să urcați la volan dacă ați consumat alcool;
  • atrageți atenție la indicatoarele și marcajele rutiere;
  • ajustați viteza la condițiile de drum și de trafic;
  • asigurați-vă că toți pasagerii au centurile cuplate.

INSP menționează că vor intensifica patrularea pe întreg teritoriul țării, întru descurajarea și prevenirea conducerii în stare de ebrietate la volan și deplasării cu viteză excesivă, acestea fiind principalele cauze care pot genera accidente rutiere.

Fiți prudenți, viața primează, atitudinea fiecăruia este esențială, iar noi suntem de partea celor care respectă Regulamentul circulației rutiere.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns