Serviciul Antigrindină a utilizat 1 335 de rachete la 15 iunie 2021

Serviciul Special pentru Influente Active Asupra Proceselor Hidrometeorologice, cunosc în popor ca Serviciul Antigrindină, informează că la ziua de ieri, 15 iunie, angajații autorității au prelucrat 138 de obiective convective cu pericol de grindină.

Potrivit informațiilor operative prezentate de serviciu, la 15 curent au fost implicate activ în procesul de lichidare a pericolului de grindină 6 unități specializate din toate regiunile țării.

Astfel, unitățile speciale din Edineț, Soroca, Sângerei, Cornești, Călărași și Ceadâr-Lunga au efectuat între orele 12:40 – 21:20 operațiuni de influențe active.

Unitățile au utilizat 653 de rachete antigrindină de tip Alazani-6 și 682 de rachete antigrindină de tip Loza-2.

La acelaș subiect, Serviciul mai informează că în decursul ultimelor 16 zile, unitățile antigrindină au tratat 573 de obiective convective cu pericol de grindină, lansând 4 650 de rachete antigrindină

Totodată, Serviciul Special pentru Influente Active Asupra Proceselor Hidrometeorologice informează că pe teritoriile protejate nu au fost înregistrate căderi de precipitații cu grindină.

Din păcate, redacția NEWS.UNGHENI.ORG își pune doar o singură întrebare: Din ce motiv nu a fost implicate activ în procesul de lichidare a pericolului de grindină unitatea specială din municipiul Ungheni, dislocată în cartierul Ungheni Deal.

Este foarte bine cunoscut de către locuitori faptul că unitatea specială de combatere a grindinei din municipiul Ungheni nu poate lansa rachete pe direcție Vest din motiv că afectează zona de frontieră și Nord – Vest / Sud – Vest pentru că pot provoca daune locuitorilor municipiului Ungheni.

Dar, cum rămâne cu lansarea unor rachete în direcțiile opuse?!

Ploaia torențială cu grindină a afectat 4.6 ha livezi de prune, 29.4 ha de porumb și 30 ha de floarea soarelui în localitatea Mănoilești.

Or, potrivit IGSU, cel mai tare de pe urma grindinei din 15 iunie curent au avut de suferit agricultorii din Mănoilești și cei din municipiul Ungheni.

Pentru cei care nu cunosc, localitatea Mănoilești este poziționată la Nord-Est de locul unde amplasată unitatea specială antigrindină din municipiul Ungheni.

Urmare, așteptăm reacția autorităților de profil la aceste afirmații.

Totodată, reamintim că grindina a rupt arbori și a afectat mai multe construcții pe teritoriul municipiul Ungheni iar pentru mai multe detalii la acest subiect, accesați articolul Foto, Video // Ploaia cu grindină a făcut ravagii la Ungheni

În aceași ordine de idei, informăm că și pentru ziua de astăzi, Meteorologii au anunțat din nou Cod GALBEN de instabilitate atmosferică

În continuare, Vă prezentăm o mică galerie foto cu consecințele ploii cu grindină. Municipiul Ungheni, 15 iunie curent:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns