Senatul României a votat pentru construcția Autostrăzilor „Basarabia” și „Unirii Principatelor Române”

Plenul Senatului României a adoptat la 3 iunie 2019 un proiect de lege privind aprobarea obiectivelor de investiţii „Autostrada Basarabia” și „Autostrada Unirii Principatelor Române”. Pentru ca legea să intre în vigoare este nevoie și de votul Camerei Deputaților, care este forul decizional, informează pe site-ul său, basarabeanul Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării din Parlamentul României.


La sfârșitul anului trecut, puterea şi opoziţia şi-au dat mâna în Camera Deputaţilor susţinând un proiect naţional prioritar – „Autostrada Unirii”.

A fost un semnal de unitate extrem de necesar într-un an atât de special precum cel al Centenarului Marii Uniri.

Este deosebit de important că „Autostrada Unirii” va interconecta R. Moldova cu România, întrucât proiectul prevede construirea unui nou pod peste râul Prut, în apropierea municipiului Ungheni, străpungând graniţa nedreaptă impusă de sovietici”, a declarat deputatul Constantin Codreanu.

Proiectul de lege prevede executarea obiectivelor de investiții în felul următor:

Autostrada Basarabia: Focșani – Albița

Începe de la Autostrada Unirii Principatelor Române în apropierea municipiului Focșani până la Vama Albița, județul Vaslui, de la frontiera de est a României cu R. Moldova.

Autostrada Unirii Principatelor Române: Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău – Pașcani – Siret

Autostrada începe de la Autostrada A3 București – Borș în apropierea municipiului Ploiești până la Vama Siret, județul Suceava, de la frontiera de nord a României cu Ucraina.

Potrivit proiectului de lege, Ministerul Transporturilor de la București va începe în termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a legii procedurile necesare pentru realizarea obiectivelor de investiții.



3 trackback-uri / pingback-uri

  1. Epopea Podului peste Prut de la Ungheni: Guvernul a aprobat semnarea Acordului cu România privind construcția noului pod - Știri din regiunea Ungheni
  2. [HARTĂ] A fost aprobat traseul pentru segmentul Ungheni - Iași - Tg Neamț al Autostrăzii Unirii - Știri din regiunea Ungheni
  3. Podul peste Prut de la Ungheni vine la pachet cu încă patru poduri, inclusiv pod nou la Nisporeni - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns