Ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei COVID-19 din 1 aprilie 2020

În această după-amiază, Primul-ministrul Ion Chicu a condus ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19 din 1 aprilie 2020




În cadrul tradiționalei ședințe, Ministrul Afacerilor Interne Pavel Voicu a informat că peste 9000 de angajați din toate structurile MAI și 166 de militari sunt implicați în activitățile de menținere a ordinii publice, de asigurare a misiunilor de carantină și verificare a persoanelor aflate sub supraveghere.

Vezi și COVID-19 // Încă 70 cazuri de infectare confirmate oficial la 1 aprilie 2020

Totodată s-a comunicat că în ultimele 24 de ore, în țară au intrat 1965 de persoane, dintre care 246 au intrat prin Aeroportul Internațional Chișinău.

Urmare, 2 persoane cu febră au fost preluate de serviciul 112 direct din aeroport. La toate persoanele venite le-a fost cerut să respecte condițiile de autoizolare.

Polițiștii, în ultimele 24 de ore, au verificat 5127 de persoane aflate sub supraveghere și au fost identificate 11 persoane fizice și 2 agenți economici care au încălcat regimul de izolare și restricțiile impuse de CSE.

Vezi și Ședința Guvernului Republicii Moldova din 1 aprilie 2020

Ministrul Apărării Alexandru Pânzari a comunicat că 100 de militari sunt antrenați în pregătirea spitalului COVID-19 de la Centrul Expozițional Moldexpo și spitalul Ministerului Apărării este pregătit să primească și să trateze 100 de pacienți infectați cu virusul nou.

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Viorica Dumbrăveanu a comunicat că în ultimele 24 de ore au fost investigate 329 de probe și confirmate 70 de cazuri de infecție cu COVID-19.



Din numărul cazurilor depistate pozitive, 2 cazuri sunt de import și 68 cu transmitere locală. În total până în prezent au fost depistate 423 de cazuri de infecție.

Vezi și Al 3-lea caz de infectare cu COVID-19 din Nisporeni a fost confirmat în Soltănești

Membrii CUCSU au examinat căi suplimentare, prin care să fie realizată verificarea mai minuțioasă la intrare a stării persoanelor venite în RM, astfel încât să fie redusă probabilitatea transmiterii locale a infecției.

Declarații după Ședința Centrului Unic de Comandă:



Galerie Foto:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns