Ședința Centrului Unic de Comandă a stării de urgență din 3 aprilie 2020

Ion Chicu a condus ședința Centrului Unic de Comandă a stării de urgență.

Ministrul Voicu a comunicat că MAI a concentrat cca 9000 de angajați din toate structurile pentru realizarea activităților de menținere a ordinii publice, verificare a persoanelor aflate sub supraveghere și pentru asigurarea misiunilor de carantină a localităților.



Polițiștii au verificat 5632 de persoane aflate sub supraveghere.

Populația tot mai intens informează poliția despre cazurile de încălcare a regimului de autoizolare.

Au fost identificate 46 de persoane ce au încălcat regimul de izolare și 5 agenți economici care au încălcat restricțiile impuse de CSE.

Pe durata ultimelor 24 de ore în țară au revenit 1972 de persoane, dintre care 222 au intrat prin Aeroportul Internațional Chișinău.

Ministrul Pînzari a comunicat că 100 de militari sunt antrenați în amenajarea Centrului de triere COVID-19, care este practic pregătit pentru realizarea procedurilor medicale.

În următoarele ore vor fi realizate procesele de testare a echipamentelor de încălzire și ventilare a spațiilor.

Ministrul Dumbrăveanu a comunicat că în ultimele 24 de ore au fost investigate 419 probe și confirmate 86 de cazuri de infecție cu noul coronavirus.

Dintre acestea, 7 cazuri sunt de import și 79 cu transmitere locală.

Cele mai multe cazuri confirmate au fost în mun. Chișinău – 33, în raionul Ștefan Vodă – 26 și în Fălești – 4.

În raioanele din partea stângă a Nistrului au fost confirmate 4 cazuri de infecție. Printre cazurile confirmate sunt 17 lucrători medicali, 7 dintre care sunt din spitalul raional din Ștefan Vodă.

Până în prezent, în total au fost depistate 591 de cazuri de infecție după investigarea a 3376 probe.



Membrii CUCSU au examinat căi prin care să fie realizată verificarea mai minuțioasă a stării persoanelor venite în RM, astfel încât să fie redusă probabilitatea transmiterii locale a infecției.

Galerie Foto:

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns