Sedința Centrului Unic de Comandă a stării de urgență din 28 aprilie 2020

Premierul Ion Chicu a condus o nouă ședință online Centrului Unic de Comandă a stării de urgență din 28 aprilie 2020.

Autoritățile și instituțiile publice implicate în gestionarea situației epidemiologice au informat despre măsurile întreprinse pentru gestionarea situației epidemiologice, informează printr-un comunicat Guvernul Republicii Moldova.



Ministrul Pavel Voicu a raportat că angajații MAI asigură procesul de monitorizare a respectării regimului de autoizolare a peste 14,7 mii de contacți și cca 39,5 mii persoane aflate sub supraveghere.

Vedeți și Plus 157 cazuri noi de infectare cu COVID-19 la 28 aprilie 2020, inclusiv 2 în raionul Călărași

Poliția de frontieră a înregistrat intrarea în Republica Moldova a 1455 persoane.

Poliția, împreună cu trupele de carabinieri și militari ai Armatei Naționale patrulează locurile publice pentru a asigura respectarea cerințelor de distanțare socială și reducerea pericolelor de răspândire a infecției.

În prezent este menținut regimul de carantină în 7 localități:

  • mun. Soroca;
  • or. Ștefan Vodă;
  • or. Glodeni;
  • satul Talmaza din raionul Ștefan Vodă;
  • satul Brânzeni din raionul Edineț;
  • satul Etulia din UTA Găgăuzia;
  • satu Cișmichioi din UTA Găgăuzia:

Prim-ministrul a mulțumit primarilor localităților care au ieșit din regimul de carantină pentru cooperare și implicare.

Ministrul Viorica Dumbrăveanu a informat despre investigarea probelor preluate de la 695 de persoane, dintre care au fost confirmate 157 cazuri de infecție. Un caz este de import, din Federația Rusă.

Vedeți și Primul caz de infectare cu COVID-19 în orașul Călărași. Distribuția tuturor cazurilor din regiunea Ungheni la 28 aprilie 2020

Localitățile cu cele mai multe cazuri confirmate sunt mun. Chișinău – 84, Orhei – 8, Strășeni – 7, Cahul, Căușeni, Drochia și Ialoveni câte 5. În raioanele din stânga Nistrului – 11.

De la începutul epidemiei au fost fost testate 17228 persoane și confirmate 3638 cazuri de infecție.

Până în prezent au fost tratați 975 de pacienți infectați de COVID-19 și a fost înregistrat decesul a 103 persoane infectate cu virusul de tip nou.

Galerie Foto:




Declarații de presă:

Redacția News.Ungheni.org reamintește că în această perioadă critică pentru Republica Moldova, Unghenenii au demonstrat repetat un grad înalt de mobilizare și spirit civic.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns