Ședința Centrului Unic de Comandă a stării de urgență din 16 aprilie 2020

Prim-ministrul a condus ședința Centrului Unic de Comandă a stării de urgență din 16 aprilie 2020

Urmare, Ion Chicu a audiat rapoartele conducătorilor autorităților și instituțiilor implicate în administrarea stării de urgență în cadrul ședinței on-line a Centrului Unic de Comandă a stării de urgență.



Ministrul de Interne, Pavel Voicu, a informat că efectivul poliției și carabinierilor este implicat în monitorizarea respectării regimului de autoizolare a 17 194 de contacți și 39 873 persoane aflate sub supraveghere.

Poliția împreună cu militarii asigură menținerea regimului de carantină în mun. Soroca, orașele Ștefan Vodă și Glodeni și localitățile Carahasani și Talmaza (Ștefan Vodă).

În ultimele 24 de ore în RM au intrat 1142 de persoane:

  • PTF MD – RO –  758 persoane;
  • PTF MD – UA – 443 persoane;
  • PTF Aeroportul Chișinău – 251 persoane.

Au fost discutate măsuri de supraveghere a respectării restricțiilor impuse de CSE în perioada sărbătorilor pascale și importanța neadmiterii aglomerațiilor.

Poliția a primit sarcina să asigure supravegherea și să intervină cu măsuri ferme în fiecare caz de încălcare. Inclusiv, în cazul fețelor bisericești, care vor ignora restricțiile impuse.

Secretarul de stat Rîmiș a comunicat că au fost investigate 640 de probe și confirmate 105 cazuri de infecție, toate cu transmitere locală.

Până în prezent, în RM au fost investigate 9848 de probe, confirmate 2019 cazuri de infecție și tratate 235 de persoane infectate cu COVID-19. Au fost înregistrate 53 de decese.

Totodată, a fost menționată recomandarea OMS de a respecta cerințele de distanță socială, de a preveni formarea mulțimilor și de a reduce mobilitatea pentru a păstra controlul asupra evoluției situației epidemiologice și a preveni eficient răspândirea infecției.

Galerie Foto:

Declarații de presă după ședință:

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns