Ședința Centrului Unic de Comandă a stării de urgență din 13 aprilie 2020

Prim-ministrul Chicu a condus ședința on-line a Centrului Unic de Comandă a stării de urgență. Conducătorii ministerelor și instituțiilor publice implicate au raportat acțiunile întreprinse în procesul de administrare a situației epidemiologice, comunică Guvernul Republicii Moldova.

Ministrul Voicu a raportat că angajații MAI au verificat 6072 de  persoane aflate în autoizolare la domiciliu și au fost identificate 3453 persoane care au avut contact cu COVID-19.În ultimile 24 de ore în țară au intrat 1269 de persoane;

  • 635 din partea României;
  • 415 din partea Ucrainei;
  • 223 prin Aeroportul Internațional Chișinău.

Continuă patrularea locurilor publice pentru a determina respectarea restricțiilor impuse de Comisia pentru Situații Excepțională și asigurarea regimului de carantină în mun. Soroca, orașul Ștefan Vodă, localitățile Carahasani și Talmaza (Ștefan Vodă) și Boghiceni (Hâncești).

Ministrul Dumbrăveanu a informat că laboratoarele autorizate au investigat 273 de probe și au fost confirmate 50 de cazuri de infecție cu COVID-19, 48 cu transmitere locală și 2 de import.

Serviciul 112 a recepționat 49 de apeluri referitoare la încălcarea regimului de autoizolare de persoanele aflate sub supraveghere.

Unitățile administratv-teritoriale cu cele mai multe cazuri confirmate sunt raionul Fălești – 5 cazuri, mun. Chișinău și raionul Soroca câte 4, mun. Bălți, raioanele Cahul și Edineț câte 3 cazuri. În raioanele din stânga Nistrului au fost confirmate 20 de cazuri de infecție.

Până în prezent au fost tratate 107 de persoane infectate cu COVID-19 și înregistrate 33 decese a pacienților infectați.

Prim-ministrul a mulțumit lucrătorilor medicali, anagajaților structurilor subordonate MAI și militarilor implicați în activitățile de administrare a situației epidemiologice pentru atitudine și devotament.

Galerie Foto:

Declarațiile de presă după Ședința Centrului Unic:

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON%d blogeri au apreciat: