Secretul succesului viticultorul Vasile Tataru din Pitușca, raionul Călărași

Gustul, calitatea şi măiestria producerii vinului l-au consacrat pe Vasile Tataru din satul Pituşca, raionul Călăraşi.

Viticultorul a fost premiat la mai multe festivaluri din țară, informează Publika.md

Bărbatul deține o podgorie de aproape opt hectare, iar cele în jur de 20 tone de vin sunt depozitate în butoaie speciale.

Vinurile familiei Tataru sunt produse din mai multe soiuri de struguri, crescute în condiţii ecologice. Gospodarul spune că viţa de vie trebuie îngrijită pentru ca vinul să fie gustos.

„Via trebuie să fie îngrijită, curată, arată, cultivată bine şi stropită ca strugurii de poamă să fie calitativi”.

Şi fiul gospodarului a îndrăgit profesia de vinificator, iar după finalizarea studiilor se va implica mai mult în afacerea familiei.

Secretul succesului viticultorul Vasile Tataru

„Via trebuie să o legăm bine, ca în timpul vegetaţie să nu avem probleme şi să nu crească haotic. Fiecare coardă trebuie să fie legată cu această folie care ţine bine viţa. „

Vasile Tataru ne-a mărturisit că secretul constă şi în tehnologia de prelucrare, datorită căreia se păstrează toate calităţile vinului.

„Acestea sunt nişte fermentatoare, butoaie de 2 mii de mililitri pentru vin alb, iar cele două pentru vin roşu. La mijloc au o cămaşă pentru răcire, setez temperatura şi vinul fermentează la temperatura indicată. „

Gospodarul a câştigat concursul „Polobocul de Aur 2020” cu un vin Chardonay din 2019.

„Este un vin sec, sunt nişte lucrări mai bune decât le făceam noi odată, de aceasta este mai aromat”

Vinurile familiei Tataru au devenit cunoscute, după ce acum doi ani au procurat tehnologia necesară, printr-un proiect finanţat de USAID.

sursa: Publika.md

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: