Se anunță un protest la Mitropoliei Moldovei pentru excluderea preotului Văluță

Se anunță un protest în fața Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove pentru excluderea din rândurile bisericii a preotului Ghenadie Văluță din orașul Anenii Noi, care a legat un câine cu lanț metalic de mașină și l-a târât kilometri întregi.



Potrivit sursei, protestul va avea loc astăzi, 24 iulie, începând cu orele17:30 în fața Mitropoliei, iar manifestanții sunt îndemnați să vină cu patrupezii.

Comportamentul lipsit de descernământul duhovnecesc de care a dat dovada Ghenadie Văluța, este incompatibil cu statutul slujitorului bisericesc și cu valorile promovate de biserică creștin-ortodoxă.

Astfel, solicităm ca părintele Ghenadie Văluța să fie oprit din oficializarea celor sfinte”, menționează organizatorii evenimentului.

Amintim că preotul din Anenii Noi, activistul și președinte al organizației Pro-Ortodoxia, Ghenadie Văluță, este în centrul scandal grav și este acuzat, inclusiv cu dovezi foto și video privind comportament inuman și cruzime față de animale.

La 22 iulie curent, Ghenadie Văluță a fost înregistrat cum a legat un câine maidanez cu lanț de mașină și l-a târât câțiva kilometri. Totodată, deputatul Radu Marian a sesizat Procuratura iar artistul Alex Buretz i-a dedicat o caricatură „feței bisericești”.

Totodată, Mitropolia Moldovei a comunicat că în următoarele zile diaconul Ghenadie Valuța urmează să fie cercetat de Judecata bisericească iar la nivel național a fost lansată și o petiție online pentru tragerea la răspundere a preotului conform legii, care a fost semnată de aproape 35 de mii de oameni.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

1 trackback / pingback

  1. Poziția Mitropoliei Moldovei față de Ghenadie Văluță s-a schimbat. Diaconul urmează a fi cercetat de „Judecata bisericească” - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns