Scriitorul umorist Grigore Drăgan, originar din Seliște, și-a sărbătorit cea de-a 70-a aniversare

Poetul umorist și epigramistul Grigore Drăgan a împlinit la 5 februarie curent 70 de ani, informează MOLDPRES.

Grigore Drăgan s-a născut 5 februarie 1951 în satul Seliște, raionul Nisporeni. În 1973, a absolvit Facultatea de Filologie a Universității de Stat din Moldova.

Între anii 1973-1979 activează în calitate de director al Asociației raionale de comerț cu cărți, iar din 1979 și până în anul 1991 îndeplinește funcția de director al sistemului centralizat de biblioteci Nisporeni.

În perioada 1992-2013, ocupă funcțiile de șef al Direcției raionale de Cultură Nisporeni și specialist principal în probleme cultură, tineret și sport. Publică în 1970 în revista „Chipăruș” aforisme, epigrame și maxime. Colaborează la „Literatura și arta”, „Viața satului”, „Moldova Suverană”, „Urzica”, „Flux”, „Perpetuum” ș.a.

Debutează editorial cu volumul „Între patru ochi” (1992), care include epigrame, catrene umoristice, aforisme, maxime și constatări.

A editat cărțile „Scara dragostei” (1996), „Zâmbetul de pe urmă” (2001), „Surâsuri cu dinți”, „Facă-se voia femeii”, „Sfaturi necesare pentru mic și mare”, „Ghicitori pentru minori” (2011).

A organizat în Nisporeni cinci ediții ale Festivalului de Satiră și Umor „La Hanul lui Păcală”.

Este inițiatorul și directorul Festivalului Republican de Epigramă „La baștina lui Efim Tarlapan”.

Grigore Drăgan a participat la mai multe festivaluri de satiră și umor (Nisporeni, Vaslui, Cluj, Mizil, Chișinău etc.).

Este inclus cu epigrame și aforisme în 19 antologii apărute în România și R. Moldova. În curs de apariție se află volumul „Zâmbete pe sub mustață”.

Grigore Drăgan

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: