Schemă de contrabandă cu droguri, destructurată de Serviciul Vamal și Procuratură

Ofițerii Serviciului Vamal și procurorii au contracarat o schemă de contrabandă cu substanțe narcotice în proporții deosebit de mari. Drogurile erau introduse în țară prin intermediul coletelor poștale.

Potrivit materialelor cauzei penale, învinuiții acționau conform unui plan bine determinat, fiecare având un rol prestabilit.

Astfel, unul dintre figuranții în dosar era responsabil de efectuarea online a comenzilor de substanțe narcotice din afara țării.

Bărbatul, în vârstă de 25 de ani, indica date neveridice despre identitatea destinatarilor.

La sosirea comenzii, cel de-al doilea învinuit se prezenta la oficiul poștal pentru a revendica coletele cu droguri, în baza unor mandate falsificate.

Imediat după reținerea în flagrant a unuia dintre ei, ofițerii Serviciului Vamal și procurorii au efectuat mai multe percheziții la adresele de domiciliu ale bărbaților, de unde au ridicat telefoane mobile și cantități mari de marijuana.

Pentru moment, unul dintre învinuiți a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, fiindu-i incriminată săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și circulație ilegală a substanțelor narcotice în scop de înstrăinare.

În cazul demonstrării culpabilității, bărbatul riscă pedeapsă sub formă de privațiune de libertate pe un termen de până la 15 ani.

În prezent, Serviciul Vamal și Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul principal, efectuează acțiuni de urmărire penală în scopul stabilirii circumstanțelor cazului cercetat și identificării tuturor persoanelor implicate.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram, YouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns