Scandalul directorilor de la Spitalul din Ungheni continuă

Scandalul directorilor de la Spitalul din Ungheni continuă. Deși Andrei Alexeev a fost restabilit în funcție de către instanța de judecată, Vladimir Popovici, numit director interimar de Consiliul raional, continuă să-și exercite funcția. Acesta declarat pentru Sănătate INFO că o va exercita până va fi reluat concursul pentru acest post de către Ministerul Sănătății.

Potrivit fostului director al instituției, Andrei Alexeev, Consiliul Raional nu se supune hotărârii instanței de judecată, chiar dacă aceasta i-a dat câștig de cauză de 3 ori.

„Consiliul Raional nu se supune hotărârii instanței de judecată. Eu am avut judecată deja de 3 ori. Am revenit la muncă pe 23 februarie și acum sunt medic chirurg în secția consultativă. Așteptăm să fie anunțat concursul pentru funcția de director a instituției”, a declarat Alexeev.

De cealaltă parte, Vladimir Popovici spune că procesele de judecată încă nu s-au încheiat, motiv din care el continuă să își îndeplinească atribuțiile de serviciu.

„Judecata a fost de 3 ori și nu s-a terminat. Judecătorul trebuie să facă o măsură de apărare și să mă suspende din funcție, când este atâta de muncă. Dacă mă suspendă, automat rămâne el director. Președintele Consiliului raional împreună cu consiliul raional elaborează o altă dispoziție în care au hotărât că el(n.r. Andrei Alexeev) nu poate să îndeplinească funcția de director interimar până la concurs. Eu îmi îndeplinesc toate obligațiile de serviciu. Dvs. știți cât Covid avem?”.

Vladimir Popovici ar fi dat de înțeles că pe timpul pandemiei nu este timp de concursuri, atâta timp cât el își face meseria, menționând că de când este șef interimar a reușit să dubleze numărul de paturi Covid-19.

„Eu îmi îndeplinesc funcția și vreau cinstit să-mi îndeplinesc funcția. Cât sunt pe acest post trebuie să îl fac cinstit. Oamenii să nu sufere. Noi am făcut multe lucruri. Am dublat paturile, am făcut condiții în secții. Eu am făcut reanimare de Covid, care nu era până acum. Am reprofilat medicii, i-am repartizat în reanimare, au trecut pe un salariu în secția Covid și pe jumătate de salariu pe profesia lor. Eu tot sunt implicat în tratamentul pacienților cu Covid-19. Eu îi văd o dată în săptămână pe toți cei cu Covid, eu cunosc toți pacienții. Suntem 6 medici care ne ocupăm cu bolnavii cu Covid-19. Reanimatologii tot se ocupă cu Covid-ul. Bolnavi gravi nu avem. Dacă pacienții sunt gravi, îi transferăm la Urgență (n.r. Institutul de Medicină Urgentă) sau la Spitalul Republican (n.r. Spitalul Clinic Republican T.Moșneaga). Nu avem pacienți intubați. La oxigen avem 10 pacienți. Până să vin eu în funcție erau 56 de paturi covid, acum avem 125, dintre care 35 sunt libere”, a mai adăugat Popovici.

Totodată, întrebat dacă este adevărat că odată cu venirea lui în funcție mai mulți medici au plecat de la spital, acesta ne-a declarat:

„Nu este adevărat. De la noi din spital a plecat un singur șef de secție, care și-a deschis o clinică particulară. Eu cu toată stima i-am acordat ajutorul. Am vorbit cu ea și va reveni pentru jumătate de salariu de la 1 aprilie. Este doamna Angela Cucu, cu care am vorbit ieri. A coincis deschiderea clinicii cu venirea mea în funcție, dar ea nu a plecat din cauza mea. Anesteziologul Gheorghe Brânza a plecat pentru că lucrează de bază la o firmă farmaceutică. Lui i s-a interzis să mai lucreze și în altă parte. Eu și acum vorbesc cu el. Doamna Ina Rusu, este șefa secției pediatrie și lucrează. Ea nu a plecat. Marina Podoroghin, fosta vicedirectoare, a dorit să se transfere în secția terapie, că nu vrea la administrare, ea nu este căsătorită, vrea să-și facă viața personală. Ea pleca de aici la ora 22.00. Ea a zis că merge în terapie în locul doamnei Angela Cucu. Din contra, la noi sunt trei studenți de la Iași care fac rezidențiatul, doi chirurgi și un medic ORL. Am convenit cu un medic oftalmolog de la Spitalul Nr.3 că va veni la noi, prin transfer. Mai avem o doamnă psihiatru narcolog care va veni luna aceasta. Eu nu am făcut presiune pe nimeni și primesc pe oricine în cabinet”.

Dintre toți medicii menționați de directorul Vladimir Popovici am reușit să vorbim cu anesteziologul Gheorghe Brânza. Acesta a declarat că a plecat din funcție, pentru că în ultimele 2 luni nu a primit salariu.

Am contactat serviciul de presă al Ministerului Sănătății, dar până la publicarea acestui material nu am primit niciun răspuns referitor la reluarea concursului pentru funcția de director al Spitalului Raional Ungheni.

Vom preciza că Vladimir Popovici a fost numit director interimar la Spitalul Raional Ungheni de către fondator – Consiliul Raional Ungheni, după ce Andrei Alexeev a fost demis, în aceeași zi în care cei doi urmau să susțină proba de concurs de la Ministerul Sănătății pentru ocuparea funcției de director la instituția raională.

În concurs s-au înscris doar Vladimir Popovici și Andrei Alexeev, dar concursul a fost suspendat din motiv că Andrei Alexeev a anunțat că este bolnav, iar Consiliul Raional Ungheni a decis să numească propriul director interimar, chiar dacă în acte director interimar a rămas fosta vicedirectoare a instituției Marina Podoroghin.

De asemenea, amintim că există o decizie de judecată irevocabilă din 2016 prin care Vladimir Popovici a fost găsit vinovat într-un dosar în care a fost învinuit că ar fi mușamalizat probele unui șofer, care a fost prins beat la volan.

Lui Popovici i s-a interzis să practice medicina timp de doi ani. Pentru Sănătate INFO, Vladimir Popovici a spus că nu este vinovat și că dosarul ar fi fost fabricat.

sursa: Sănătate INFO

Vedeți mai multe articole despre Spitalul raional Ungheni:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns