Scandal la Spitalul raional Ungheni: Unii pacienți ar fi nevoiți să-și cumpere medicamente pentru tratamentul anti-COVID

Unii pacienți ai Spitalului Raional Ungheni, infectați cu noul coronavirus, sunt nevoiți, în anumite cazuri, să-și procure medicamente pentru a se trata. Mai mult, informația este confirmată de medici.

Într-un video publicat pe canalul de Youtube al activistului Anatol Matasaru, o pacientă spune că starea de sănătate i s-a îmbunătățit datorită unui preparat japonez. Familia femeii a fost cea care a cumpărat medicamentul, transmite Știri.md cu referire la Agora.md.

„Aici a fost preparatul acela japonez, ei l-au cumpărat pentru că noi nu am avut. Două flacoane care au dat progresie bună. Ei au procurat, e foarte scump, e 6.000 de lei un flacon. Singuri au procurat două flacoane și efect este, are 98, dar avea 70 saturația. Noi am avut 20 de flacoane cu două luni în urmă și ele s-au folosit și acum nu au procurat, că nu-i, asta e o firmă particulară”, povestește medicul pacientei.

Doctorii spun că folosesc acum ultimele stocuri pentru anumite preparate, cum ar fi Remdesivir. 

Demersurile necesare au fost deja făcute, însă procesul de achiziții durează.

Anterior, autoritățile au dat asigurări că spitalele din țară sunt asigurate cu toate preparatele necesare și au negat că pacienții ar fi nevoiți să cumpere medicamente din propriul buzunar.

Vedeți mai multe articole despre Spitalul raional Ungheni:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: