#SaveMihaela // Prima reacție a autorităților la istoria fetiței din Ungheni ce riscă să-și piardă un ochi din cauza

La 27 ianuarie curent, mass-media națională a fost invadată de articolul cu privire la fetiță de trei ani din raionul Ungheni care riscă să-și piardă un ochi din cauza unei lovituri primite în circumstanțe neclare pe când avea un an și patru luni.

Am fost sesizați și noi de câțiva locuitorii ai municipiului, abonați fideli ai portalului, și am republicat articolul.

SOS Moldova: O copilă din raionul Ungheni riscă să-și piardă un ochi din cauza unei lovituri

În seara zilei de ieri, urmare a faptului că articolul a fost accesat de peste 4 mii de oameni și distribuit de peste 300 de ori pe rețelele de socializare, am fost contactați de Natalia Bambuleac, o Ungheneancă cu inimă ca pâinea caldă.

Cea ce ne-a relatat Natalia, ne-a șocat. Istorie Mihaelei L. este cusută cu fire de ață albă

Miroase a escrocherie. Investigație privind cazul fetiței din Ungheni ce riscă să-și piardă un ochi din cauza unei lovituri

Urmare, am contactat de urgență Direcția asistență socială şi protecție a familiei Ungheni, Inspectoratul de Poliție Ungheni, Primăria municipiului Ungheni dar și pe Cristina Mastac, persoana care a inițiat campania de colectare a fondurilor pentru Mihaela.

Cristina a menționat că și Ea este șocate de cele auzite că deja de câteva ore este la legătură și comunică intens cu Direcția Asistență Socială din Ungheni

În scurt timp am fost contactați de către colaboratorii Inspectoratului de Poliție Ungheni care au solicitat respectuos mai multe informații și au menționat că în regim prioritar vor iniția toate procedurile pentru a o ajuta pe micuța Mihaela.

Ulterior, Nicoleta Enachi, membru al Echipei Mobile Ungheni din cadrul Direcţiei asistenţă socială şi protecţie a familiei Ungheni, ne-a remis și un e-mail la solicitarea noastră:

Pe copila cu ochi de înger am întâlnit-o la 19 ianuarie curent, era cu bunica la spălătoria auto unde lucrează concubinul doamnei. Din campania SHOEBOX i-am oferit cadouri apoi, cu sprijinul Cristinei Comerzan, i s-a făcut programare pentru consultație de urgență la ochișor, după care, a fost redirecționată pentru spitalizare, de unde bunica a luat tratamentul la domiciliu. 

Ce ține de obținerea actului de identitate a copilei, am redirecționat-o pe bunica să se adreseze către APL Ungheni iar acum, parajuristul a trimis dosarul către organele responsabile.

Totodată, astăzi, Cristina Comerzan, a primit un răspuns pozitiv de la directorul spitalului, unde urmează a fi internată  micuța pentru intervenție oftalmologică.

Fiind contactată telefonic, Nicoleta Enachi ne-a mai comunicat că nu are domiciliu și că locuiește în sectorul de vile al municipiului Ungheni. Acest lucru a și dus la faptul că copilul nu a fost documentat până acum.

Locuitorii și imobilele din sectorul de vile țin de municipiul Ungheni, iar terenul – Primăria Valea Mare.

Totodată, Nicoleta a mai menționat că ei o așteaptă deja de 2 zile pe bunică să se prezinte la Direcția Asistență Socială Ungheni.

Se pare că bunica, la fel ca și „mama” fetei, nu prea au interes să își ajute copilul …

La acelaș subiect și Cristina Comerzan a menționat că a obținut confirmarea că Mihaela să fie examinată de urgență la medicii de profil din Chișinău, însă, cea mai mare problemă rămâne de a o găsi pe bunică și pe fetiță

Noi, însă credem în mărinimia și responsabilitatea Unghenenilor și suntem siguri că Bunica și Mihaela va fi găsită și i se va asigura tratamentul de urgență.

Viața și sănătatea are prioritate, în special sănătate copiilor. Copii sunt prezentul și viitorul acestui pământ.

În aceași ordine de idei, comunicăm că cum obținem mai multe reacții ale autorităților, o să vă informăm.

#SaveMihaela

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns