#SaveMihaela // Informații actualizate despre starea fetiței din Ungheni cu ochișorul inflamat

După ce a fost externata din spital, unde a petrecut 45 de zile, autoritățile au luat decizia să o plaseze pe micuța Mihaela în centrul maternal din municipiul Ungheni (împreuna cu mama, care a fost găsită) pentru a continua acolo tratamentul.

Informația a fost comunicată de către Cristina Mastac Comerzan, tânăra care a scos în evidență publică cazul Mihaelei și cea care a organizat transportarea și investigarea copiliței la Centru Mamei și Copilului din municipiul Chișinău.

Referitor la Mihaela, informăm că după investigațiile efectuate, s-a depistat ca fetița are o tumoare benigna (hemangiom) al vaselor sangvine, iar luând în considerare faptul ca atâția ani nu a fost dusa la medic, tratamentul va dura poate si peste un an.

Medicamentul ii scade Mihaelei foarte tare glicemia, și din acest motiv – micuța are nevoie de ceva dulcișor (sucuri, biscuiți) înainte de a-i administra dozele dimineața și seara.

La moment are și o viroza.

„M-ați întrebat de ce ar avea nevoie: ceva vitamine pentru ridicarea imunității, suplimente gen Omega 3, Zinc, Vitamina C, biscuiți, sucuri cu zahar, iaurturi, orice din produse de igiena, din rechizite si birotica sa aibă cu ce se juca”, mai comunică Cristina Mastac Comerzan

La fel, copilița are nevoie de un aparat de măsurat tensiunea pentru copii.

În scurt timp Mihaela va trebui iar sa treacă investigațiile pentru a vedea starea hemangiomului si evoluția tratamentului.

Între timp, autoritățile vor urma pașii legali pentru a decide soarta fetiței.

La moment, rămâne în continuare la centrul maternal din municipiul Ungheni.

Galerie Foto:

Amintim că la 27 ianuarie curent, mass-media națională a fost invadată de articolul cu privire la fetiță de trei ani din raionul Ungheni care riscă să-și piardă un ochi din cauza unei lovituri primite în circumstanțe neclare pe când avea un an și patru luni.

Mai multe detalii despre acest caz sunt comunicate în următoarele articole:

Urmare al acestor evenimente, redacția NEWS.UNGHENI.ORG vine cu un mesaj de mulțumesc pentru implicarea activă în acest caz al Nicoletei Enachi, membru al Echipei Mobile Ungheni din cadrul Direcţiei asistenţă socială şi protecţie, Șeful și alți colaboratori ai Inspectoratului de Poliție Ungheni, Parajuristului și angajaților Primăriei Ungheni.

Totodată, adânci plecăciuni pentru cele 5 doamne care au făcut ca acest caz să ajungă la întorsătura care este acum și să îi salveze ochișorul Mihaelei:

  • Natalia Bambuleac;
  • Diana Ambros
  • Stela Tatian
  • Nicoletei Enachi
  • Cristina Camerzan

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns