Satele Teșcureni din Ungheni și Meleșeni din Călărași vor beneficia de un plan local de dezvoltare rurală finanțat de FAO

În trei localități din Republica Moldova vor fi elabora și implementate planuri locale de dezvoltare rurală în cadrul unui proiect finanțat și implementat de Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a Națiunilor Unite (FAO), relatează MOLDPRES.Comunitățile locale selectate sunt Lalova (Rezina), Meleșeni (Călărași) și Teșcureni (Ungheni).

În funcție de necesitățile comunităților, FAO va pune la dispoziție o gamă largă de expertiză tehnică în domenii precum: piscicultura, creșterea și sănătatea animalelor, producția și protecția plantelor, administrarea terenurilor, protecția socială, alimentația etc. De asemenea, va fi oferit suport tehnic în evaluarea necesităților de investiții pentru cele trei comunități pilot.

Echipamentul achiziționat în cadrul proiectelor va fi folosit ca instrument demonstrativ la atelierele practice ce urmează a fi organizate.

Republica Moldova este una dintre țările incluse în inițiativa regională a FAO privind abilitarea micilor fermieri și a fermelor de familie pentru îmbunătățirea traiului și reducerea sărăciei. În Republica Moldova, proiectul urmează să fie finalizat până în anul 2019.


%d blogeri au apreciat: