Sărăcie, foamete şi o copilărie mult prea aspră pentru doi frați din satul Milești.

Trăiesc într-o sărăcie lucie, mănâncă ce apucă și sunt bătuți sistematic. Este povestea tristă a unei fetițe, dar și a fratelui său de numai șase, și, respectiv, doi ani din satul Milești.  Copiii au rămas în grija bunicii, după ce mama sa ar fi plecat la muncă în străinătate. Grav este faptul că autoritățile publice locale și asistentul social cunosc despre situația cumplită în care se află aceștia, dar nu au luat nicio măsură până acum în acest caz, comunică Canal 2 Nisporeni



Îmbracați în haine jerpelite și murdare,  așa i-am găsit pe cei doi frați. Erau împreună cu bunica acasă, o locuință plină de mizerie, cu pereții înnegriți de fum și cu geamurile sparte. Minorii se afla de trei luni în grija bătrânei, în vârstă de 73 de ani, după ce mama lor ar fi plecat la muncă nu a nu a mai dat nicio veste. Iar pe tatăl lor nu l-au văzut niciodată.

„Fac curățenie, mă duc la grădiniță câteodată să mă joc,” a spus fetița.

La ai săi șase ani, fetița nu a frecventat niciodată grădinița. Ea este și soră, și mamă pentru fratele ei de numai doi ani.

„– Cine îl adoarme noaptea? – Pe picioare. – Tu îl pui pe picioare și-l adormi?!. – Da.- Câți anișori ai sau nu știi? – Nu știu”.

Bătrâna spune că nu reușește să aibă grijă de cei doi nepoți, iar ei o fac singuri cum pot. Mai mult, copiii se ocupă de treburile casnice și  îngrijesc de animalele gospodăriei.

Ei se duc la lucru, vin și se duc. Iată, au cai, au căruță, au vacă și cată de dânșii, dar eu deja stau pe acasă,” a povestit pentru Canal 2 Nisporeni, bunica copiilor.

Vecinii familiei susțin că minorii sunt mai mereu flămânzi și mănâncă ce apucă pe la săteni.

Cu o bucățică de pâine, acolo cu un buterbrod, cu o cană de cafea, cu o cană de ceai,” a spus jurnaliștilor o vecină.




Mai mult, sătenii spun că micuții sunt agresați fizic de către unchiul și mătușa lor.

Obijduiesc copiii. Ei sunt mereu cu fingaluri. Pe fetița asta o pun la lucru. O pun să dea la porc, să ducă să dea la animale. Ea este mititică, iar copilul trebuie să se joace,” a menționat altă vecină.

„Stau murdari, nu-i spală și nici nu-i prea hrănește,” a spus un vecin.

Polițistul de sector, Marin Zestrea și asistentul social din satul Milești, Nina Podribelnicov au declarat că au vizitat de nenumărate ori familia.  Mai mult, funcționara susține că a făcut ordine în gospodăria lor.

Chiar am fost, am organizat voluntari, eu în persoană, și am fost, și i-am dat cu var, i-am cumpărat strictul necesar: plită de gaz, mașină de spălat, cratiță, tot absolut, să aibă de făcut mâncare. Mama lor este dusă la lucru și eu am vrut să iau copiii, să-i aduc în centru de plasament și ea nu a vrut. Doamne ferește, dacă îmi iai copiii, eu mă spânzur,” a afirmat asistenta socială  din satul Milești, Nina Podribelnicov.

Deși afirmă că vizitează sistematic familia, asistenta socială, însă nu cunoaște că fetița, de șase ani, nu frecventează instituția preșcolară.

Fetița cea mică în fiecare dimineață, ea se duce la grădiniță. O hrănește la grădiniță,” a menționat asistenta socială  din satul Milești, Nina Podribelnicov.

Primarul satului Milești, Radu Vârlan a refuzat să comenteze cazul.



sursa: Canal 2 Nisporeni

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns