Salvatorii IGSU și medicii au simulat lichidare a unui incendiu la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în comun cu Spitalul Clinic Republica „Timofei Moșneaga” a desfășurat în seara zilei de 25 noiembrie exercițiul interdepartamental de teren în cadrul obiectivului instituției medico-sanitare.

Aplicațiile au fost concepute ca un exercițiu bazat pe exersarea acțiunilor de răspuns în situații reale și au prevăzut simularea unei situații excepționale cauzate de un incendiu produs în instituție cu o capacitate de peste 1000 de oameni.

Având în vedere natura și amploarea unei astfel de crize, desfășurarea operațiunilor de intervenție pentru lichidarea consecințelor acestora a constituit o adevărată provocare pentru autoritățile cu atribuții în domeniul managementului situațiilor de urgență.

Potrivit scenariului un incendiu a izbucnit în interiorul spitalului, iar pentru prevenirea jertfelor și lichidarea arderii la fața locului au fost alertați pompierii.

Fumul dens în urma arderii s-a propagat la etajele superioare, iar mai multe persoane au cerut ajutor.

Salvatorii au evacuat pacienți și personal medical utilizând auto-elevatorul cu braț cotit.

Mai mult, în blocul chirurgical de la etajul II, unde sunt internați pacienți confirmați COVID s-a produs o deflagrație și a fost nevoie de intervenție.

În toate situațiile tactice angajații IGSU în comun cu personalul spitalului au făcut front comun pentru evitarea consecințelor devastatoare.

Aplicațiile s-au desfășoară în timp real, iar în cadrul exercițiului au fost implicate forțele și mijloacele IGSU în număr de 51 de angajați ai Inspectoratului cu 11 unități de tehnică, dar și 133 de persoane din cadrul instituției medico-sanitare.

Scopul exercițiului este de a perfecta nivelul de pregătire, cooperare și răspuns al personalului spitalului, precum și a echipelor de intervenție ale IGSU în situații excepționale.

Întru evitarea stării de panică și incertitudine, personalul, dar și pacienții spitalului au fost informați prealabil despre acțiunile întreprinse.

Astfel, nici un pacient nu a avut de suferit continuând să primească asistența medicală necesară.

Desfășurarea exercițiului va contribui la reacționarea promptă a instituției medicale în special a secțiilor cu profil Сovid în situații excepționale.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Faci un comentariu sau dai un răspuns?