Salvatorii IGSU au consolidat digurile de protecție în Ungheni, Măcărești, Grozești și Ghioltosu

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență continuă să monitorizeze situația în localitățile din lunca râurilor Prut și Nistru.

Pe parcursul zilei de 6 iulie salvatorii împreună cu reprezentanții autorităților publice locale, dar și localnicii mai multor localități au consolidat porțiuni de diguri în sate din raioanele Cantemir, Ungheni, dar și Nisporeni.



În cartierul Ungheni Vale al municipiului Ungheni, cea mai mare localitate din lunca râului Prut, salvatorii în comun cu autoritățile publice centrale au fortificat lucrări de înălțarea a digului de protecție și fortificare pe o distanță de peste 250 metri.

La Măcărești salvatorii în comun cu autoritățile locale au pompat apa de pe pășunile inundate pentru prevenirea riscului de inundare a culturilor agricole, fiind consolidat un dig cu lungimea de peste 500 m.

Vedeți și Tragedie în Măcărești. Un copil de doi ani s-a înecat în apele Prutului ce au inundat grădina

Lucrări de fortificare a digului au continuat și în satul Grozești, raionul Nisporeni, unde au fost utilizați 140 saci cu nisip.

Acțiuni similare au fost întreprinse și în localitatea Ghioltosu unde au fost efectuate lucrări de înălțarea a digului de protecție cu aproximativ 40 cm în locurile joase pe o distanță de 40 m. La lucrări au fost utilizate 8 unități de tehnică.

Activități de consolidare a barajelor vor avea loc și pe parcursul zilei de 7 iulie în porțiunile joase din lunca râului Prut pentru prevenirea riscurilor.



Galerie Foto / Video:



Mai multe materiale la acest subiect puteți citi accesând următoarele articole

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns