S-a pornit la mare cu buletinul românesc fals. Isprava unui moldovean deconspirat în PTF Sculeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privinţa unui bărbat asupra căruia a fost descoperită o carte de identitate cu însemnele autorităților române, despre care există suspiciuni că ar fi falsă.



În data de 20 septembrie a.c., în jurul orei 12.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, ca pasager într-un autocar înmatriculat în România, un cetăţean din R. Moldova, în vârstă de 38 de ani.

Persoana în cauză a declarat că merge în vacanţă în Bulgaria, sens în care a prezentat vouchere de vacanţă.

Deoarece Polițiștii de frontieră ieșeni au avut suspiciuni cu privire la scopul declarat al călătoriei, a fost efectuat un control amănunţit, ocazie cu care a fost descoperită asupra persoanei o carte de identitate, având însemnele autorităţilor române.

Astfel, în urma verificărilor specifice efectuate, oamenii legii au stabilit faptul că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră de la o persoană ale cărei date de identitate nu le cunoaşte şi intenţiona să o folosească în Italia.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Galerie Foto:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns