România a donat încă 50 400 de doze de vaccin anti-COVID-19

Cel de-al doilea lot de vaccin donat de autorităţile de la Bucureşti a ajuns astăzi în Republica Moldova, când este marcată a 103-a aniversare de la Ziua Unirii Basarabiei cu România.

Este vorba de 50.400 de doze anti-COVID-19 produse de AstraZeneca, din donaţia de 200.000 promisă de România, transmit mai multe surse media de pe ambele maluri ale Prutului.

Ambasadrul României la Chișinău, Daniel Ioniță, a declarat că acest lot, ajuns în Republica Moldova astăzi, reprezintă dorința de a sărbători împreună Unirea Basarabiei cu Romania. 

„Este o donație grație efortului Guvernului României. Este un gest de caritate, dorința prin care dorim să sărbătorim împreună Unirea Basarabiei cu România. 

Aceste loturi fac parte din promisiunea pe care a făcut-o președintele României, Klaus Iohannis, președintelui Maia Sandu. 

Este modul nostru simplu prin care spunem cetățenilor Republicii Moldova că suntem alături de dumneavoastră. Aceste doze vor fi duse la Chișinău, de unde vor fi distribuite către toate raioanele țării”, a declarat Ambasadrul României la Chișinău, Daniel Ioniță. 

Prezentă la eveniment, consilierul prezidenţial, Ala Nemerenco, a menționat că acest lot va permite țării noastre să treacă la ce-a de-a doua etapă de vaccinare.

În 27 februarie, România a livrat Moldovei primele seruri anti-COVID, 21 600 de doze ale companiei Astrazeneca. 

Vaccinul a fost repartizat în toate spitalale din ţară, iar 10% din flacoane au ajuns în regiunea transnistreană. Serul a fost utilizat la imunizarea cadrelor medicale care luptă în prima linie împotriva noului coronavirus. 

Galerie Foto:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns