[Percheziții la Ungheni-GAZ] Schemă frauduloasă cu 20 mln MDL prejudicii pentru MoldovaGaz

La 25 octombrie 2019, sub conducerea Procuraturii pentru combaterea criminalităţii organizate şi cauze speciale (PCCOCS) au avut loc percheziții la oficiul SRL „Ungheni – GAZ” și la trei oficii ale altor întreprinderi, precum și la domiciliile și automobilele factorilor de decizie ai acestor întreprinderi, informează printr-un comunicat Procuratura.

Cele 15 percheziții au avut loc în cadrul unei cauze penale pe faptul implementării unei scheme frauduloase care a adus prejudicii peste 20.000.000 lei pentru Moldova Gaz și întreprinderilor afiliate.

Mai exact, factorii de decizie ai acestora au obținut dreptul exclusiv de livrare a utilajului şi echipamentelor destinate utilizării în procese de distribuire a combustibilului gazos în adresa Moldova Gaz și întreprinderilor afiliate.

De asemenea, aceștia au au obținut favoruri materiale ilicite din majorarea nejustificată a preţului la aceste echipamente.

Pentru aceste fapte, legea penală prevede pedeapsa cu închisoarea de până la 15 ani.

Urmărirea penală continuă, iar PCCOCS va reveni cu detalii odată ce acestea vor  deveni disponibile, în limita legii.

Perchezițiile au avut loc sub conducerea PCCOCS de comun cu  colaboratorii Direcției nr. 3 al Inspectoratului Național de Investigații al IGP.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patron pe PATREON
Totodată, ne puteți urmări și pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns