Republica Moldova va primi 20 de milioane dolari SUA de la FMI

Consiliul de Directori Executivi al Fondului Monetar Internaţional (FMI) a încheiat evaluarea rezultatelor economice atinse de Republica Moldova în cadrul realizării programului susţinut prin Mecanismul extins de creditare (ECF) şi Mecanismul de finanţare extinsă (EFF), comunică Guvernul Republicii Moldova.



Finalizarea evaluării permite debursarea tranșei de 20 de milioane dolari SUA, dintre care 223 milioane lei constituie suport bugetar, iar restul sumei va fi transferat Băncii Naționale a Moldovei.

Bordul FMI a apreciat pozitiv acțiunile întreprinse pentru reabilitarea sectorului bancar și îmbunătățirea stabilității macroeconomice și financiare.

Au fost menționate progrese semnificative înregistrate în reformarea sistemului bancar prin asigurarea transparenței acționariatului băncilor, verificarea corespunderii criteriilor de onorabilitate și profesionalism a proprietarilor băncilor, îmbunătățirea cadrului de supraveghere și celui de reglementare, eliminarea expunerilor mari ale băncilor față de părțile lor afiliate și consolidarea mecanismelor de asigurare a stabilității financiare.

Notă. Pe 7 noiembrie 2016, Consiliul de directori executivi al Fondului Monetar Internațional (FMI) a aprobat un program pentru trei ani în cadrul Mecanismului extins de creditare (ECF) şi Mecanismului de finanţare extinsă (EFF) cu Republica Moldova pentru a sprijini reforma economică și financiară a țării, în valoare totală de circa 178 milioane dolari SUA.

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns