Republica Moldova ocupă locul 28 privind numărul deceselor cauzate de COVID-19

În contextul informațiilor eronate apărute în spațiul public, precum că Republica Moldova se află pe locul 3 în lume privind numărul deceselor cauzate de COVID-19, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale menționează următoarele:

Conform datelor, la nivel global, Republica Moldova ocupă locul 28 privind numărul deceselor cauzate de COVID-19. În acest sens, prezentăm info-graficul unde sunt incluse primele 40 țări din lume.

Vedeți și MSMPS comunică 1 916 cazuri noi de COVID-91, inclusiv 31 în raioanele din regiunea Ungheni


Fig. Nr.1 Mortalitatea COVID-19 la 1 mln. populație la nivel mondial (primele 40 țări)

Mortalitatea la 1 mln populație este calculată în modul următor: numărul deceselor la numărul populației țării și este înmulțit cu un million.

Dacă să facem referință la nivel European, atunci, Republica Moldova, se află pe locul 22.

Fig. Nr.2 Mortalitatea COVID-19 la 1 mln. populație la nivel European

Urmare, MSMPS solicită respectuos instituțiile mass-media să se informeze și să consulte  surse de informare oficiale și veridice: https://www.worldometers.info/coronavirus/?fbclid=IwAR0YWdwsDAkZlBkDrCb_iPIOuG4diM8pAY5TseYtQtuOLXkHNqlIfeX0D2s#countries

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns