Republica Moldova a depășit pragul de 300 de decese din cauza COVID-19

La 1 iunie 2020 au fost înregistrate 109 cazuri noi de infectare cu noul Coronavirus de tip nou, dintre care 4 în regiunea transnistreană și mun. Bender / Tighina.




Potrivit informațiilor prezentate de Constantin Rîmiș, Secretar de Stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, la ziua de astăzi au fost efectuate 775 de teste, dintre care primar – 639 şi repetat – 136.

Urmare, bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 8360 cazuri.

Din numărul total de cazuri din această zi, 16 sunt lucrători medicali:

  • medici – 4 persoane;
  • asistenți medicali – 9 persoane;
  • personal auxiliar – 3 persoane.

Totodată, alte 41 persoane au fost tratate.

Bilanțul persoanelor vindecate de COVID-19 a ajuns la 4622.



MSMPS mai informează despre înregistrarea altor decese provocate de COVID-19:

  • Deces 299: Femeie de 83 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 4 mai, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hipertensiune arterială gr.III, infarct miocardic vechi, encefalopatie discirculatorie de geneză mixtă cu dereglări congnitive.
  • Deces 300: Femeie de 56 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 8 mai, la Spitalul Clinic Muncipal Arh. Mihail. Comorbidități: hipertensiune arterială gr.II, cardiopatie hipertensivă, bronșită cronică muco-purulentă exacerbare.
  • Deces 301: Femeie de 70 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 8 mai, la Spitalul Clinic Muncipal Arh. Mihail. Comorbidități: diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială gr. II, encefalopatie mixtă gr.II.
  • Deces 302: Femeie de 86 ani, din raionul Ocnița. Internată la data de 24 mai, la Spitalul Raional Ocnița. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie ischemică.
  • Deces 303: Femeie de 69, din raionul Sîngerei. Internată la data de 15 mai, la Spitalul Raional Sîngerei. Comorbidități: insuficiență cardiorespiratorie, tromboembolie pulmonară, diabet zaharat, hipertonie arterială.
  • Deces 304: Bărbat de 65 ani, din raionul Sîngerei. Internat în stare extrem de gravă, la data de 18 mai, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: cancer pulmonar.
  • Deces 305: Femeie de 55 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 5 mai, la Spitalul Clinic Muncipal Arh. Mihail. Comorbidități: tabagism, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă, encefalopatie mixta gr. II, obezitate gr II.  

În cadrul briefingul din această seară, secretarul de Stat, Constantin Rîmiș, accentuat că situația epidemiologică prin infecția COVID-19 rămâne a fi acută și a reiterat importanța măsurilor de protecție în sănătate publică.

„Constatăm că, reluarea unor activități economice a fost interpretată de populație ca o relaxare. În acest context venim cu un îndemn către cetățeni, anume acum este foarte important să fie respectate și mai strict măsurile de protecție în sănătate publică.

Aveți grijă de sănătatea Dumneavostră și a celor apropiați. Respectați recomandările autorităților”.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns