Reportaj Publika TV // În memoria lui Mihai Curagău. Colegii actorului vor să-i dedice un monument în faţa teatrului Satiricus

Cinefilii au avut prilejul să revadă ultima peliculă în care s-a filmat celebrul actor Mihai Curagău.

Filmul „Miliard”, creat de producătorul Sergiu Cumatrenco a fost prezentat ieri publicului.

Evenimentul a adunat zeci de admiratori ai creației maestrului, care au putut dona bani pentru edificarea unui monument în memoria actorului.



Filmul „Miliard” a fost prezentat în premieră în 2018, la doi ani de la decesul marelui actor, transmite Publika TV

Atunci, producătorul peliculei, Sergiu Cumatrenco, împreună cu actorii Teatrului Municipal „Satiricus”. au decis să colecteze 200 de mii de lei, suma necesară pentru instalarea unui monument în memoria actorului.

Din păcate maestrul nu a reușit să vadă ultimul film în care s-a jucat și ne-am gândit ca să păstrăm memoria cât mai mult posibilă, ca și tânăra generație să cunoască acest om, să întemeiem un memorial, care va prezenta statuia maestrului din bronz. Statuia va avea un QR cod.

Astfel, orice turist va avea posibilitate să scaneze și să afle informație despre această personalitate”, a spus SERGIU CUMATRENCO JR.

Mihai Curagău s-a născut în data de 15 august 1943, în satul Bălănești din raionul Nisporeni. Acesta a urmat studii de actorie de teatru şi film la Institutul de Arte „Gavriil Musicescu” din Chişinău.

A debutat în calitate de actor de film în anul 1967, cele mai celebre fiind rolurile în filmele „Polobocul”, „Dănilă Prepeleac” şi „Văleu, văleu, nu turna!”.

Din anul 1993 s-a transferat la Teatrul „Satiricus” din Capitală, unde a activat până la sfârşitul vieţii.



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns