Reconstrucţia stadionului din Nisporeni, planificată pentru finisare în 2020, bate pasul pe loc

Reconstrucţia stadionului din Nisporeni, care trebuia să fie gata în acest an, bate pasul pe loc.

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, responsabilă de implementarea acestui proiect, spune că lucrările s-au oprit încă din luna mai, anul trecut, pentru că ministerul Finanţelor nu a alocat banii la timp, iar muncitorii au plecat de pe şantier, comunică TVR MoldovaCând se vor relua lucrările, nu ştie nimeni.

Pe acest teren, în acest an urmau să se dispute meciurile de fotbal din Divizia Naţională.

Lucrările de reconstrucţie a stadionului din Nisporeni au început în 2017, iar după doi ani, au fost abandonate.

Din luna mai a anului 2019. Exact jumătate de an, nu am primit niciun leu pe acest proiect de la Nisporeni din partea Ministerului Finanţelor.

Toată perioada asta, lucrările au fost stopate pentru că antreprenorul nu şi-a primit banii pentru perioada executată. Am primit banii tocmai la sfârşitul lunii octombrie, 2019 şi era perioada rece a anului nu permiteau continuarea lucrărilor.

Eu zic că mai mult a fost o bănuială de ordin politic, haideţi să spunem lucrurilor pe nume. Era Nisporeni, cunoaşteţi de ce., a spus VIOREL JARDAN, preşedinte Agenţia de Dezvoltare Regională Centru.

Până acum, pentru reconstrucţia stadionului din Nisporeni, Fondul Naţional de Dezvoltare Regională a alocat aproximativ 26 de milioane de lei, iar autorităţile administraţiei publice locale din Nisporeni au dat aproape 20 de milioane de lei.

Dacă vorbim procentual, suntem la aproape 50% din volumul lucrărilor şi banilor alocaţi pentru acest proiect.

La moment este contruită tribuna nouă, vizavi de blocul admninistrativ. Rămâne ultimul strat şi deja punerea scaunelor.

Deasemenea a fost pusă toată reţeaua de electricitate şi stâlpii pentru iluminare”, a declarat VIOREL JARDAN.

Finalizarea stadionului din Nisporeni este sub semnul întrebării.

Nici Fondul Naţional de Dezvoltare Regională şi nici Consiliul Raional Nisporeni nu au alocat, până acum, restul de bani pentru finalizarea lucrărilor.

„Unicul semn de întrebare poate fi dacă administraţia publică locală o să aibă posibilitatea, pe parcursul acestui an, să asigure suma co-finanţării. La noi, la nivel de fond din bugetul de stat, sunt sigur că banii o să fie aprobaţi şi valorificaţi”, a spus Viorel Jardan

„În şedinţa pe care preconizăm să o facem noi pe data de 18 februarie, se va aloca 4 milioane de lei din sold disponibil. Noi avem contribuţia noastră de 17 milioane 900 pe anul 2020, dar până când am găsit surse pentru patru milioane”, a declarat Vasile Mărcuță, preşedinte, raionul Nisporeni.

Locuitorii oraşului Nisporeni îşi doresc foarte mult acest stadion.Nu sunt, însă, la fel de siguri că şi conducerea raionului vrea, cu adevărat, acest lucru.

Costurile totale de reconstrucţie a stadionului din Nisporeni se ridică la 92 de milioane de lei.

Arena ar urma să aibă o capacitate de şase mii de locuri şi va corespunde standardelor internaţionale.

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON

sursa: TVR Moldova

One thought on “Reconstrucţia stadionului din Nisporeni, planificată pentru finisare în 2020, bate pasul pe loc

%d blogeri au apreciat: