Recomandările Poliției privind Cod GALBEN de schimbarea bruscă a vremii

Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță că în perioada 11-17 februarie va avea loc schimbarea bruscă a vremii.

Vor cădea precipitații sub formă de ploaie cu trecere în ninsoare, izolat ninsori puternice, temperatura aerului noaptea treptat va scădea la nordul țării până la -22°C, iar ziua va scădea până la -8°C … -13°C.

Vedeți mai multe articole la acest subiect:

Pe drumuri se va semnala ghețuș. Întrucât au fost anunțate schimbări ale vremii caracterizate prin precipitații sub formă de ninsori, conducătorii de autovehicule le este reamintit:

  • – să reducă viteza și să nu efectueze depășiri neasigurate;
  • – să mărească distanța în mers și să folosească corespunzător luminile;
  • – să echipeze mașinile cu echipament specific de intervenție;
  • – să nu consume alcool şi să nu conducă dacă simt că sunt obosiţi;
  • – să evite convorbirile telefonice în timp ce conduc;– să curețe farurile şi blocurile de semnalizare şi să folosească corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare.

Întrucât vântul puternic, ninsoarea afectează buna desfăşurare a circulaţiei rutiere, se recomandă conducătorilor auto de a-şi spori atenţia în timpul deplasărilor, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate sau la întâlnirile cu autovehiculele cu tonaj mare.

Pe traseele naționale trebuie respectate și alte reguli specifice – nu se opreşte pe benzile de circulație, obligatoriu se conectează luminile în cazul unei pene sau defecțiuni tehnice și e necesară echiparea cu vestă reflectorizantă.

Conducătorii auto, cât şi pietonii să manifeste maximă prudenţă în trafic și să respecte regulile de circulaţie, să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns