#Reabilităm Istoria! Campanie de strângere de fonduri pentru ridicarea Mănăstirii Eroilor Români de la Ţiganca

În memoria celor căzuţi pentru Patrie, aducându-le cinstirea binecuvenită, TVR Moldova şi Radio România Chişinău, în parteneriat cu Asociatia de Dezvoltare pentru România, Asociaţia Tighina, Asociaţia Europeană de Strategii Politice “Nicolae Costin“, lansează campania de strângere de fonduri pentru ridicarea Mănăstirii Eroilor Români de la Ţiganca.

Există locuri unde istoria s-a scris cu sânge….

Există locuri unde libertatea a luat forma sacrificiului suprem… Există locuri ce cheamă la memorie şi mântuire…

Un astfel de loc este Dealul Ţiganca de pe malul Prutului, unde pământul mai păstrează urmele obuzelor ce i-au muşcat din holde în vara fierbinte a anului 1941, iar în noapte se mai aud gemetele celor care şi-au pierdut viaţa în una dintre cele mai crâncene bătălii pentru Basarabia, informează TVR Moldova

După decenii de tăcere, pământul a scos la iveală oasele înălbite, într-un ultim gest de chemare la memorie: cine nu-şi cinsteşte eroii, n-are viitor!

După mai multe demersuri, Statul Român a amenajat aici un cimitir ostăşesc, cu 1200 de cruci ridicate în onoarea ostaşilor şi ofiţerilor români care s-au jertfit pentru dezrobirea Basarabiei.

Locul este străjuit de bisericuţa mănăstirii aflate în construcţie: loc de închinăciune pe drumul onoarei, prima mănăstire din cadrul Episcopiei Basarabiei de Sud/ Republica Moldova/ Patriarhia Română, închinată eroilor care s-au jertfit pentru libertatea şi demnitatea noastră.

În memoria celor căzuţi pentru Patrie, aducându-le cinstirea binecuvenită, (TVR Moldova Radio România Chişinău, în parteneriat cu Asociatia de Dezvoltare pentru România, Asociaţia Tighina, Asociaţia Europeană de Strategii Politice “Nicolae Costin“ ) lansează campania de strângere de fonduri pentru ridicarea Mănăstirii Eroilor Români de la Ţiganca.

Să ne recuperăm istoria: fără memorie şi morală nu există viitor!

Gestul tău contează!

Beneficiar Manastirea Eroilor Romani cu hramul „Inaltarea Domnului”
cod fiscal 1016620006909
BC Moldova Agroindbank S.A., sucursala Cantemir
cod AGRNMD2X712

Cont MDL (Cod IBAN) – MD16AG000000022514123505
Cont RON (Cod IBAN) – MD59AG000000022514123507

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: