PTF Criva: 15 călători documentați pentru prezentarea testelor Covid-19 false

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Criva – Mămăliga au extins verificările asupra a 15 pasageri a unui microbuz de rută.

Călătorii, toți cetățeni ai Ucrainei sunt nevoiți să respecte regimul de autoizolare după ce testele PCR Covid-19 prezentate s-au identificat a fi falsificate.

Incidentul a fost înregistrat ieri, 20 iulie curent pe direcția intrare în țară, când la linia de control s-a apropiat un mijloc de transport de model Mercedes Sprinter.

Pe lângă conducătorul auto, în microbuz se aflau 15 cetățeni ucraineni.

După identificarea persoanelor, angajatul instituției de frontieră a solicitat celor care nu-și doresc să fie plasați în autoizolare să prezinte un document ce le-ar permite exonerarea de la acest fapt.

Astfel, fiecare pasager a prezentat câte un test PCR Covid – 19 cu rezultatul negativ.

În urma examinării cu tehnica din dotare, toate testele au fost identificate cu semne de falsificare și anume: lipsa elementelor de protecție a hârtiei, iar în urma scanării codului QR nu se afișau datele oficiale a laboratorului medical care le-ar fi eliberat.

Contactați, reprezentanții centrului medical din Ucraina au infirmat că ar fi emis astfel de teste.

Mai mult, au menționat ei, blancul nu coincide cu cel original.

Cetățenilor ucraineni li s-a autorizat intrarea în Republica Moldova nu înainte de a completa fișa epidemiologică și de a semna declarația pe propria răspundere privind respectarea regimul de autoizolare.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Pentru a ne putea urmări și pe alte canale, Vă invităm să vă alăturați pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns