Programul pentru tineri „create YOUiACT” a fost lansat cu succes în raionul Ungheni

Circa 60 de tineri, cu vârsta cuprinsă între 14-25 de ani, factori de decizie, au lansat miercuri, 03 octombrie, curent, programul „create YOUiACT”. Tinerii au participat la un training în cadrul căruia au descoperit preferințele profesionale, au cunoscut persoane de vârsta lor, au format echipe și au venit cu idei de dezvoltare a comunității, dar și cu idei de business, informează printr-un comunicat de presă Consiliul raional Ungheni



Sursa mai comunică că tinerii din Ungheni, Dubăsarii Vechi, Soroca, Fălești, Cimișlia, Palanca și Chișinău participă în programul de pre-accelerare a ideilor de afaceri și proiectelor – „create YOUiACT” (YOUiACT).

Prin participarea la YOUiACT ne propunem să oferim tinerilor accesul la expertiza internațională și să impulsionăm participanții să creeze conexiuni, și să creeze impact la nivel local. Oportunitatea de a se conecta online cu speakerii locali și internaționali, precum și cu alți colegi din alte localități, deschide ușa la mediul internațional, iar implicarea timpurie în comunitățile locale să poată susține un ecosistem și un mediu antreprenorial mai prietenos la nivel local pentru generația mai tânără. În timp ce creează un impact la nivel local, formează un viitor nou pentru ei aceștia pentru a deveni lideri în localitate, le oferă încredere și responsabilitate față de problemele locale și oportunitatea de a proiecta un nou viitor pentru comunitățile locale având o perspectivă mai largă din lecțiile învățate de la practicienii internaționali și contribuind la prosperitatea individuală și colectivă”, susține Olesea Fortuna, președinte GEN Moldova.

Primul pas de lansare a evenimentelor a fost făcut miercuri la Ungheni, când circa 60 de tineri au descoperit oportunitățile pe care le oferă și cum se pot implica în dezvoltarea comunității din care fac parte.

Tinerii din localitatea noastră au demonstrat nu o dată că au un cuvânt de spus și că sunt ingenioși, creativi și inovativi. Ne bucurăm pentru oportunitățile care apar pentru ei, noi la rândul nostru vom încerca să susținem echipele cu cele mai interesante idei”, a declarat Ludmila Guzun, președintele Raionului Ungheni.

Programul „create YOUiACT” va include mai multe elemente interesante: exchange campuri, mentorat internațional, concurs de idei de proiecte, traininguri, field trips etc.


Proiectul se va concentra pe șapte localități: Chișinău, Soroca, Fălești, Ungheni, Cimișlia, Palanca (Ștefan Vodă), Dubăsarii Vechi (Criuleni), dar și alte localități interesate de a participa. Fiecare localitate are un număr maxim de participanți după cum urmează:
Chișinău până la 30 de locuri
Ungheni – 20 locuri
Fălești – 20 de locuri
Soroca – 20 de locuri
Cimișlia – 15 locuri
Dubăsarii Vechi – 9 locuri
Palanca, Ștefan Vodă – 6 locuri.

Participanții vor primi certificate la final. Persoanele care vor participa activ la toate activitățile vor primi în noiembrie Diplomă de apreciere, în conformitate cu realizările înregistrate. Diplomele vor fi înmânate în cadrul Săptămânii Globale a Antreprenoriatului – Global Entrepreneurship Week 2018 – GEW2018Moldova, care va avea loc în perioada 12-18 noiembrie.

Programul este realizat cu susținerea Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova și Consiliul Raional Ungheni.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns