Problema irigării pentru un șir de localități din raionul Ungheni examinată de Prim-ministrul Ion Chicu

Prim-ministrul Ion Chicu a examinat problema irigării pentru un șir de localități din raionul Ungheni: Florițoaia Veche, Cetireni, Moreni, Buzduganii de Jos, Buzduganii de Sus și Valea Mare.La ședință au participat ministrul Perju, responsabilii de la Apele Moldovei, de la Agenția Proprietăți Publice,  primarul satului Florițoaia Veche și 5 agenți economici.

Problema irigării a fost ridicată în cadrul vizitei mele la Ungheni.

V-am invitat pentru a identifica căile de resuscitare a sistemului de irigare și al extinde pentru a stimula agricultura performantă”, a declarat Ion Chicu în debutul ședinței

Ministrul Ion Perju a informat premierul că stația de irigare din raionul Ungheni este nefuncțională din anul 2013.

Agenții economici ce prelucrează cca 350 de teren agricol au comunicat premierului despre problemele care derivă din lipsa sistemului de irigare funcțional.

Agricultorii au vorbit și despre oportunitățile de dezvoltare care le-ar deschide existența unui sistem de irigare.

Antreprenorii susțin că sunt gata să-și extindă plantațiile și să ofere în mediu 150 de locuri de muncă.

Șeful Guvernului a solicitat responsabililor să creeze în acea zonă Asociația utilizatorilor de apă și l-a îndemnat pe ministrul Perju să se deplaseze la fața locului pentru a analiza situația și a veni cu soluții.

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREONGalerie Foto:

%d blogeri au apreciat: