Primele 10 autospeciale din cadrul SMURD–2 au ajuns în Moldova

Primele 10 autospeciale achiziționate în cadrul Proiectului SMURD-2 au ajuns în Republica Moldova.

Tehnica specială a fost livrată la sediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și urmează să completeze baza tehnică materială destinată acțiunilor de intervenție a echipajelor SMURD.

Opt autospecialele sunt de tip FRAP fiind destinate intervenției rapide în caz de incendii sau accidente, evacuării și transportului de victime.

Acestea  dispun de echipament pentru stingerea incendiilor, descarcerare, acordarea primului ajutor, precum și de o celulă medicală. Mașinile  performante de tip furgon cu tracțiune 4X4, au peste 190 cai putere și sunt destinate misiunilor de salvare.

Totodată la IGSU au ajuns și două ambulanțe de terapie intensivă care vor spori calitatea acțiunilor SMURD.   

Conform Proiectului SMURD – 2, în total în țara noastră vor fi livrate 14 autospeciale dotate cu echipament medical performant pentru acordarea primului ajutor calificat și transportarea pacienților la spital, dar și efectuarea lucrărilor de descarcerare și salvare.

Perioada de implementare a activităților nominalizate vor fi realizate până la finele anului 2022.

Primele 10 autospeciale SMURD–2 au ajuns în Moldova

Galerie foto:

Proiectul SMURD 2 este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate și este implementat pe parcursul a 36 de luni.

Vedeți și:

Totodată  au fost puse în discuție problemele şi riscurile identificate,  care pot periclita realizarea obiectivelor stabilite în termen, precum și măsurile întreprinse pentru rezolvarea acestora.

Proiectul transfrontalier SMURD-2 este finanțat de Uniunea Europeană cu un buget în valoare de peste 10 milioane de euro și prevede reconstrucția a două puncte de operare SMURD la Ungheni şi Cantemir.

Totodată, al doilea proiect SMURD prevede construcția a patru platforme de aterizare – decolare pentru elicoptere SMURD în preajma a patru spitale din  municipiile Chişinău, Bălţi şi Cahul.

Perioada de implementare a activităţilor nominalizate trebuie să fie realizate până în anul 2022.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

3 trackback-uri / pingback-uri

  1. A fost lansat oficial Proiectul tranfrontralier SMURD 2 - Știri din regiunea Ungheni
  2. La Ungheni va fi inaugurata Punctul de operare terestră SMURD - Știri din regiunea Ungheni
  3. A fost inaugurat Punctul de operare terestră SMURD Ungheni - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns