Prime: Violeta Petre, ungheneanca ce ne oferă o lecție de generozitate

O femeie din Ungheni le dă tuturor o lecţie de generozitate. Ea a avut parte în acest an de o recoltă bogată de pere, dar în loc să le vândă, le oferă gratuit tuturor doritorilor. Fructele sunt plasate în pungi, care sunt atârnate de gard. Astfel, trecătorii le pot lua fără să plătească un ban, transmite Prime.md



Violeta Petre spune că a urmat exemplul unor internauţi din Norvegia şi Estonia, care au plasat pe Facebook fotografii cu mere pe care le oferă gratis. Localnicii au rămas impresionaţi de gestul femeii.

Anterior, și redacția News.Ungheni.org a scris despre istoria Dnei Violeta: (foto) Inspirată de estonieni, ungheneanca Violeta Petre împarte gratuit pere din grădina sa cu toți doritorii

Violeta Petre spune că pregăteşte în fiecare dimineaţă câte zece pungi pline cu pere pe care le pune pe gard. Ea spune că gestul pe care îl face îi aduce multă satisfacţie.

„E o metodă interesantă anume prin faptul că nu ştii cui oferi. Le-ai pus pe gard, ai plecat la servici ai venit de la serviciu nu mai sunt pe gard. Înseamnă că cineva a beneficiat de ele„, a spus locuitoarea oraşului Ungheni, Violeta Petre.

Femeia susţine că s-a inspirat din mai multe postări făcute pe Facebook de internauţi din Norvegia şi Estonia, unde a devenit un trend să oferi fructe pe gratis trecătorilor.

Dacă ţările nordice sărace de fapt în fructe şi legume fac asta, de ce nu am face-o noi care le avem din abundenţă pentru persoanele care trăiesc la oraş sau care nu au mere şi pere din ogradă„, a spus locuitoarea oraşului Ungheni, Violeta Petre.

Unii oameni s-au arătat nedumeriţi de gestul femeii.


Vecina de peste drum m-a întrebat ce vinzi acolo. I-am zis veniţi şi citiţi vă rog. A luat, a servit şi ea şi copii„, a zis locuitoarea oraşului Ungheni, Violeta Petre.

Vecinii femeii şi primarul localităţii au rămas impresionaţi de idee.

Am fost foarte plăcut surprins de acest gest frumos pe care l-a făcut Violeta Petre. Deci, este ceva mai puţin obişnuit pentru noi, dar poate este un lucru obişnuit pentru alţii care trăiesc într-o lume mult mai bine organizată„, a afirmat primarul oraşului Ungheni, Alexandru Ambros.

În pieţele din Capitală un kilogram de pere costă, în medie, 15 lei.




Fii primul care comentează

Lasă un răspuns