Primăvara anului 2020 – noul termen pentru finalizarea gazoductului Ungheni-Chișinău

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, se arată optimist în ceea ce privește finalizarea construcției gazoductului Ungheni-Chișinău până în primăvara anului 2020.Într-un bilanț al vizitei de la începutul săptămânii curente a celor cinci miniștri de la Chișinău la București, făcut de Popescu la ședința de vineri a Guvernului, oficialul a declarat că părțile au abordat proiecte concrete ce urmează a fi realizate în beneficiul cetățenilor R. Moldova, transmite Ziarul Național

Printre priorități este construcția gazoductului. Au început deja lucrările, în perioada următoare așteptăm să fie livrate țevile. Scopul nostru este, în relația bilaterală cu România, ca deja în primăvara anului viitor să avem gaze cumpărate din România în aragazele de la Chișinău”, a spus ministrul Popescu la ședința de astăzi a Guvernului.

De asemenea, oficialul a adăugat că la București s-a discutat și despre construcția sau reabilitarea unor noi poduri peste râul Prut, pentru a accelera și facilita circulația cetățenilor.

Mă bucur să aud noutăți, în special despre proiectul gazoductului, pentru că atunci când am mers eu la București, acum câteva săptămâni, pronosticul nu era atât de optimist în raport cu termenele când poate să ajungă gazul din România în R. Moldova”, a adăugat prim-ministrul Maia Sandu.

Premierul a solicitat miniștrilor să nu scape din vedere proiectele strategice și să facă o prioritate din îndeplinirea obligațiilor care țin de partea moldovenească în ceea ce privește construcția gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău.%d blogeri au apreciat: