Primarul comunei Măcărești a fost arestat pentru 30 de zile

Magistrații au admis, în proporție integrală, demersul Procuraturii Anticorupție de arestare pentru 30 de zile a Primarului satului Măcăreşti din raionul Ungheni, învinuit de corupere pasivă.

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanței.

Potrivit Procuraturii Generale, acesta, împreună cu responsabilul tehnic a lucrărilor de aprovizionare cu apă potabilă a locuitorilor comunei au fost reținuți la finele lunii martie de Procuratura Anticorupție, de comun cu ofițerii CNA, care le-au documentat acțiunile ilegale.

În concret, potrivit probatoriului, învinuiții ar fi estorcat de la administratorul companiei responsabile de construcția apeductului din localitate 410 mii de lei pentru a-i semna procesele verbale de execuție și recepția finală a lucrărilor.

Responsabilul tehnic  și-a recunoscut vina și colaborează cu procurorii, motiv pentru care s-a decis cercetarea lui în libertate, având interdicția de a părăsi țara.

Mai multe detalii despre operațiunea CNA în articolul BREAKING NEWS: Primarul com. Măcărești reținut de CNA. „Ar fi cerut mită” de 410 mii lei

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

1 trackback / pingback

  1. Sergiu Manciu, ex-Primar al comunei Măcărești, declarat nevinovat și restabilit în funcție de Judecătoria Ungheni - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns