Primăria Ungheni anunță Audierii Publice privind Programului de Revitalizare Urbană a Municipiului Ungheni

Primăria municipiului Ungheni invită reprezentanții societății civile, mass-media și persoanele interesate să participe la audierile publice privind aprobarea Programului de Revitalizare Urbană a Municipiului Ungheni.

Programul de revitalizare urbană se încadrează în prioritățile strategice de dezvoltare ale mun. Ungheni, fiind în corelație cu documente de politici locale în vigoare și a fost realizat în 4 etape de bază, în perioada mai 2018 – februarie 2019:

  1. Delimitarea zonelor orașului și diagnoza în baza indicatorilor clasificați în 5 categorii (social, economic, de mediu, spațial-funcțional, tehnic) pentru identificarea zonei de revitalizare a orașului;
  2. Analiza aprofundată a zonei de revitalizare, prin consultări cu locuitorii și identificarea resurselor și potențialelor soluții la problemele existente. În acest sens, Comisia Consultativă (constituită din 12 membri: locuitori din zonă, reprezentanți ai Centrului de Tineret din zonă; Centrului de Excelență al Poliției de Frontieră; Asistent Social, Polițistul de sector; tineri voluntari) a avut un rol important în identificarea problemelor, dar și formularea soluțiilor prin valorificarea resurselor din zonă;
  3. Consultarea publică a Programului de Revitalizare Urbană cu toate părțile interesate, în perioada februarie 2019;
  4. Aprobarea Programului de către Consiliul Municipal.

Astfel, întru asigurea respectării transparenței decizionale și consultarea opiniei locuitorilor municipiului Ungheni privind documentul de politică sus-menționat, administrația publică locală a municipiului anunță că audierea publică va avea loc la data de 27 februarie 2019, la ora 14:00 în incinta Centrului de Informare pentru Cetățeni, Primăria municipiului Ungheni, str. Națională, nr. 7.

Mai multe informații pot fi obținute la numărul de telefon 0236 2 21 06


Fii primul care comentează

Lasă un răspuns