Prima ședință a agenților economici pe domenii de dezvoltare la Incubatorului de Afaceri din Nisporeni

La 11 iulie curent, în incinta Incubatorului de Afaceri din Nisporeni (IAN) a avut loc prima ședință a grupurilor de lucru ale agenților economici locali pe domenii de dezvoltare.



Incubatorul de Afaceri din Nisporeni este unul din cele mai mari din țară. Finanțat cu sprijinul UE, acesta găzduiește la moment 36 de rezidenți.

În baza proiectului MiDL (Migrație și dezvoltare Locală), următoarele teme de discuție au fost abordate: crearea și dezvoltarea ramurii turismului în localitate prin implementarea unui plan de acțiuni bine definit, dezvoltarea ZEL (Zonei Economice Libere), la fel un proiect de perspectivă a fost abordat- construcția unei fabrici de mărimi medii pentru prelucrarea fructelor colectate de la producători individuali autohtoni.

Pe lângă incubatorul de afaceri din Nisporeni, UE mai finanțează alte 9 incubatoare de business în: Ștefan Vodă, Leova, Rezina, Cahul, Coșnița, Sîngerei, Ceadâr-Lunga, Cimișlia și Călărași, fapt ce contribuie la crearea a circa 1500 de locuri de muncă.

Scopul incubatoarelor este de a încuraja inovația prin promovarea start-up-urilor și investițiilor la scară mică, care la rândul lor crează oportunități de angajare pentru cetățenii din diferite regiuni ale țării.

1 trackback / pingback

  1. Prim-ministrul Dorin Recean a vizitat Incubatorul de Afaceri din Nisporeni - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns