Prezentarea informațiilor actualizate privind infecția COVID-19 la 20 mai 2020

Prezentarea informațiilor actualizate a situației epidemiologice privind infecția COVID-19 la 20 mai 2020 de către reprezentantul Ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Amintim că în dimineața zilei de astăzi, în Republica Moldova erau înregistrate 6 340 de cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 813 în regiunea transnistreană și mun. Bender / Tighina.Ulterior, Centrul de Sănătate Publică Ungheni a comunicat 3 cazuri noi de infectare în raionul Călărași.

Vedeți și Trei cazuri noi de COVID-19 confirmate în raionul Călărași la 20 mai 2020

Urmare, în regiunea Ungheni sunt înregistrate la această oră 104 cazuri de infectare cu COVID-19.

Totodată, Coronavirusul de tip nou a mai făcut o victimă în rândul personalului medical și al doilea deces provocat de micro-focarul de la Sculeni, raionul Ungheni.

Din păcate, din cauza COVID-19, a decedat dl Gheorghe Popa, medicului șef filiala Sculeni al Spitalului raional Ungheni.

La nivel național, sunt confirmate 1 385 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care:

  • medici – 327;
  • asistenţi medicali – 525;
  • felceri – 71;
  • farmacişti – 20;
  • personal auxiliar – 442 persoane.

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON%d blogeri au apreciat: