Președintele raionului Ungheni, Ghenadi Mitriuc, este acuzat de depăşirea atribuţiilor de serviciu

Ghenadi Mitriuc, Președintele raionului Ungheni, este acuzat de exces de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Acuzațiile vin din partea ungheneanului Andrian Cheptonar, deputat al fracțiunii PAS, membru al Comisiei parlamentare Securitate Națională, Apărare și Ordine Publică.

Informațiile au fost publicate pe pagina de facebook a parlamentarului.

În continuare, Vă prezentăm mesajul integral publicat de Andrian Cheptonar, fără careva ingerințe în conținut:

Excesul de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu de către Ghenadi Mitriuc, președintele raionului Ungheni.

În adresa mea a parvenit o sesizare de la un agent economic, care a fost prejudiciat de acțiunile abuzive ale președintelui socialist al raionului Ungheni, Ghenadi Mitriuc.

Anterior, la data de 25 octombrie, a avut loc ședința Comisiei Consiliului Raional privind transportul auto de călători Ungheni.

Comisia din 11 membri a examinat concursurile de atribuire a rutelor Ungheni – Mănoilești, Ungheni – Grăseni și Ungheni – Rădenii Vechi, la care au participat mai mulți agenți economici.

Pentru primele două rute, conform procesului verbal – nu au fost desemnați câștigători. Comisia a stabilit că nici una din firmele participante nu a îndeplinit condițiile tehnice ale concursului și nu poate deservi cetățenii pe aceste rute.

Dar, peste 3 zile, la data de 28 octombrie, Ghenadi Mitriuc a semnat două dispoziții, prin care a atribuit ilegal rutele pe direcțiile Grăseni și Mănoilești companiilor SRL Nizor-Lux și SRL Feodora (Valeriu Percic), făcând referire în preambulul la Procesul Verbal menționat al Comisiei privind transportul auto de călători.

Prin fapta sa, Mitriuc și-a depășit clar atribuțiile de serviciu și a comis exces de putere, fapt pentru care trebuie să răspundă în fața legii.

Am pregătit deja o sesizare pe care o voi depune luni în adresa Procuraturii raionului Ungheni.

De asemenea, voi solicita să fie verificate toate concursurile de atribuire a rutelor de transport de călători, pe durata ultimilor 2 ani. Sunt sigur că nu este unica abatere de acest gen.

Mesajul a fost preluat integral fără careva ingerințe în conținut.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

1 trackback / pingback

  1. Microbuzele de pe rutele municipale din Ungheni ce aparțin președintelui raionului Ghenadi Mitriuc, abordate în plenul Parlamentului - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns