Preotul Ghenadie Valuță a fost suspendat din funcția de cleric

Diaconul Ghenadie Valuța a fost suspendat din funcția de cleric al bisericii „Sf. Dumitru” din Anenii Noi, anunță Mitropolia Moldovei.



În aceași ordine de ideii, Mitropolia mai anunță că „fața bisericească” a fost oprit de a sluji cele sfinte până la examinarea și luarea deciziilor în cadrul Judecății mitropolitane.

Amintim că preotul din Anenii Noi, activistul și președinte al organizației Pro-Ortodoxia, Ghenadie Văluță, este în centrul scandal grav și este acuzat, inclusiv cu dovezi foto și video privind comportament inuman și cruzime față de animale.

Totodată, Mitropolia Moldovei a comunicat anterior că în următoarele zile diaconul Ghenadie Valuța urmează să fie cercetat de Judecata bisericească iar la nivel național a fost lansată și o petiție online pentru tragerea la răspundere a preotului conform legii, care a fost semnată de aproape 35 de mii de oameni.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

1 trackback / pingback

  1. Doc // Preotul Ghenadie Valuța a fost amendat. Care este starea câinelui - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns