Premieră pentru Moldova: IGPF organizează un maraton la frontieră

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră împreună cu „Moldova Trail Run Club” invită atleții și iubitorii acestui sport să participe la o cursă de alergare dedicat Zilei Poliției de Frontieră.

Cursa „Maraton la Frontieră” este o premieră absolută pentru istoria Republicii Moldova.

Potrivit Poliției de Frontieră, evenimentul sportiv va fi organizat la Sectorului Poliției de Frontieră Leușeni din cadrul Direcției regionale Vest, în data de 12 iunie curent.

Premieră pentru Moldova

Organizatorii informează că START-ul va fi dat la ora 06:30 pentru cursa maraton și 08:30 pentru cross și semimaraton.

Distanțele propuse pentru alergare sunt:

  • Cross – 13 km;
  • Semimaraton – 21 km;
  • Maraton – 42 km.

Maratoniștii vor alerga de-a lungul liniei de frontieră, pe malul râului Prut, o zonă verde cu priveliști frumoase.

Printre participanți vor fi angajați ai instituțiilor de frontieră din România și Ucraina, cât și oaspeți ai autorităților naționale și internaționale cu care Poliția de Frontieră a Republicii Moldova cooperează, dar și amatori care s-au înscris în cursă.

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră promite surprize, distracție și detalii din culisele activității instituției de frontieră.

Totodată, participanții vor putea urmări o expoziție cu tehnica din dotare, demonstrații interesante cu patrupezii Poliției de Frontieră, dar și curiozități din lumea „expertizei documentelor de călătorie”.

Amintim că ieri, 10 iunie, angajații Inspectoratului General al Poliției de Frontieră au sărbătorit 29 de ani de la fondarea Poliției de Frontieră în Republica Moldova.

Pentru a vedea cum a decurs evenimentul festiv în Poarta de Vest a Republicii Moldova, accesați articolul Foto // Cum a fost marcată Ziua Poliţiei de Frontieră la Ungheni

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Pentru a ne putea urmări și pe alte canale, Vă invităm să vă alăturați pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns