Prejudiciile provocate de ploile și grindina din 15 iunie 2021

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență informează că conform informațiilor colectate din subdiviziunile teritoriale ale IGSU precipitațiile abundente înregistrate pe data de 15 iunie pe teritoriul țării au afectat culturi agricole din mai multe localități.

Astfel, ploaia torențială cu grindină a afectat 4,6 ha livezi de prune, 29,4 ha de porumb și 30 ha de floarea soarelui în localitatea Mănoilești, raionul Ungheni.

Ploile și grindina din 15 iunie 2021

Totodată, grindina a rupt arbori și a afectat mai multe construcții pe teritoriul municipiul Ungheni. Pentru mai multe detalii la acest subiect, accesați articolul Foto, Video // Ploaia cu grindină a făcut ravagii la Ungheni

IGSU mai informează că prejudicii au fost înregistrate  și în localitatea Cazangic din raionul Leova.

Aici, în urma condițiilor meteorologice nefavorabile, au fost distruse circa 4 ha de pepene verde și 1,3 ha de floarea soarelui.

Totodată, conform datelor înregistrate de IGSU, în nordul țării averse puternice cu grindină au afectat circa 2,7 ha de livezi  de măr în satul, Șeptelici raionul Soroca, iar în raionul Râșcani, localitatea Bălanul Nou circa 8 ha de culturi agricole printre care roșii, castraveți și ardei.

De asemenea, pe parcursul zilei de ieri, din cauza condițiilor climaterice nefavorabile  furnizorii de energie electrică au raportat deconectări parțiale în 30 localități din 12 raioane printre care Dubăsari, Criuleni, Orhei, Ialoveni, Căușeni, Cahul, Soroca etc.

Conform datelor recepționate de Inspectorat, la data de 16 iunie către orele 06:00, toate localitățile au fost reconectare la energia electrică.

La fața locului pentru estimarea pagubelor materiale lucrează Comisiile pentru situații excepționale.  

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Faci un comentariu sau dai un răspuns?